КМДА Київська міська державна адміністрація


24 листопада 2017

Звернення очільника району Петра Онофрійчука з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

Звернення очільника району Петра Онофрійчука з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

Шановні дніпровчани!

25 листопада ми відзначаємо скорботну пам’ятну дату - День пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій. Голодомор, що прокотився трьома потужними хвилями Україною, забрав тисячі й тисячі життів українців, став масштабною національною трагедією, яку підсилили переселення, тюрми, табори. Правда про ці трагічні сторінки вітчизняної історії, про небачений масштаб злочину проти українського народу, довгий час старанно приховувалася. Сьогодні державні інституції відверто заявляють про Голодомор як ретельно спланований, свідомий акт геноциду проти української нації.

Розбудовуючи власну державу, ми маємо пам’ятати про кожен наш крок до незалежності, про кожну історичну віху, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося. «Машина радянського керівництва» спалила не лише життя мільйонів українських людей, але знищила і ненароджених ними.

Схилімо голови в глибокій жалобі і запалімо свічки пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Збережімо суспільну злагоду в Соборній незалежній Україні, за яку боролися наші предки!

Вічна шана і незгасна пам’ять жертвам Голодомору!

 

З повагою

Голова Дніпровської районної

в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.