КМДА Київська міська державна адміністрація


29 листопада 2017

Дитячо-юнацька хореографічна студія ім. Миколи Коломійця “Щасливе дитинство” відзначила 25-річчя заснування

Дитячо-юнацька хореографічна студія ім. Миколи Коломійця “Щасливе дитинство” відзначила 25-річчя заснування

29 листопада у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся урочистий концерт з нагоди 25-річчя заснування Дитячо-юнацької хореографічної студії ім. Миколи Коломійця “Щасливе дитинство”. У заході взяли участь голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, начальник управління освіти Наталя Іваніна, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Алла Середницька, друзі студії - кращі хореографічні колективи столиці та їх керівники.

Голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Васильович  Онофрійчук привітав колектив з нагоди 25-річчя від дня створення славетної Дитячо-юнацької хореографічної студії ім. Миколи Коломійця “Щасливе дитинство”, яка стала одною із найвідоміших та найулюбленіших Дніпровського району. Разом з начальником управління освіти Наталією Іваніною вручили нагороди працівникам студії: «Відмінник освіти України», «Відмінник столичної освіти», грамоти Міністерства освіті науки України,  Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації за наполегливу працю, заслужену славу не тільки в м. Києві, а й далеко за його межами. Почесною грамотою Департаменту освіти і науки, молоді та спорту нагороджено колектив студії за те, що несуть у широкий світ барвисту мову танцю по своїй квітучій творчій ниві.

До програми концерту увійшли як українські народні танці, так і танці народів світу. Це той випадок, коли мелодія, пісня і танок злились в одне ціле у виконанні юних танцюристів.

Довідково.

Дитячо-юнацька хореографічна студія "Щасливе дитинство” відноситься до позашкільного навчального закладу вищого рівня. Студія була заснована в 1969 році Народним артистом України Миколою Петровичем Коломійцем. Зараз директором студії є Ольга Побежимова - відмінник столичної освіти, голова Київського міського осередку Національної хореографічної спілки України.

Студія налічує понад 1200 вихованців від 4 до 18 років, які відвідують 68 гуртків. В студії викладаються такі дисципліни: класичний танець, народно-сценічний танець, клас танцювальної техніки, історія хореографії, сучасний танок, постановка танцю, український танець

Дитячо-юнацька хореографічна студія «Щасливе дитинство» існує вже більш ніж 40 років, на її базі створено ансамбль народного танцю «Україна» в якому танцюють найкращі учні студії. Репертуар колективу, в складі якого більше 200 концертних номерів, створено Народним артистом України Миколою Петровичем Коломійцем. Такі танці як: «Першокласниця», «Шкільний бал», «Веснянка», «Дитинство», «Гопак», «Дружба», «Гуцулята», «Бубни», «Берегиня», «Циганський» та ін. - є золотим фондом дитячої хореографії України.

Ансамбль є лауреатом багатьох премій та дипломів, основними з яких є: премія ВЛКСМ ім. М.Островського, диплом міжнародного фестивалю «Слов’янський базар», диплом Всеукраїнського телевізійного конкурсу «Крок до зірок», диплом Всеукраїнського фестивалю «Пісенний вернісаж», диплом І ступеню І Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім. П. Вірського, Диплом 1 ступеню міжнародного конкурсу хореографії «Веселкова терпсихора», Диплом 31 міжнародного фестивалю «Радість Європи» в м. Белград. Два роки поспіль 2008, 2009 «Щасливе дитинство» отримувало найвищу дитячу нагороду «Зірка України» Всеукраїнського дитячого телевізійного конкурсу «Крок до зірок» в номінації «Кращий дитячій хореографічний колектив року» яку власноруч вручав дітям президент України В. А. Ющенко. 2009 року студія гідно представляла дитячу хореографію міста на фестивалі мистецтв України в звітному концерті Києва, за що отримала диплом учасника заключного етапу фестивалю мистецтв України «За високу творчу майстерність» від Міністерства культури та туризму України.

В дитячо-юнацькій хореографічній студії „Щасливе дитинство” працює 25 педагогів та акомпаніаторів, майже всі мають вищу освіту: 3 керівника гуртка - Відмінники освіти України, 1 керівник гуртка - „Заслужений працівник культури”.

Провідні педагоги: Яценко О.Л. – художній керівник та постановник концертних номерів, Побежимова О.В., Гудзь Н.В., Анічкіна О.К., Невгадовська Л.А., Костелецька І .А., Пацунова Л.К.

Основна мета яку ставить перед собою колектив дитячо-юнацької хореографічної студії - це дбайливе ставлення до дітей та їх інтересів, залучення як найбільше дітей до навчання хореографією, до джерел творчості Українського народу.

За інформацією Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.