Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Підопічні Терцентру Дніпровського району отримують належні підтримку і допомогу

Опубліковано 17 квітня 2024 року о 13:51
фото

Підтримка здоров’я отримувачів соціальних послуг, як фізичного так і психологічного – одне із основних завдань роботи відділень Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району, і головним чином – відділення денного перебування.

Так, студенти «Університету третього віку» районного Терцентру постійно займаються скандинавською ходьбою, поєднуючи корисне з приємним. Адже скандинавська ходьба - ефективний спосіб реабілітації, який поліпшує як фізичне так і психологічне здоров'я людей з особливими потребами. Завдяки цьому покращується координація, зміцнюються м’язи та підтримується здоров’я суглобів. Це ідеальний спосіб залишатися активним, що особливо важливо для людей похилого віку, оскільки вони можуть мати обмеження в руховій діяльності.

Літні люди потребують додаткових джерел сил, особливо, вранці. Тому ранкова зарядка вкрай необхідна людям поважного віку, бо вона зміцнює нервову систему, кровоносні судини, тренує серце, зберігає поставу, ходу, знижує зайву вагу, налагоджує обмін речовин та створює бадьорий настрій. Пробуджують у слухачів інтерес до активних занять фізкультурою ранкові гімнастики та руханки рід наглядом медичної сестри з ЛФК.

Для осіб поважного віку, які перебувають на обліку в районному Терцентрі, постійно організовуються та проводяться літературні та творчі зустрічі, екскурсії, лекції, навчальні семінари й майстер-класи, відвідування музеїв, виставок, театру тощо.

Зокрема, нещодавно підопічні Березняківського відділення денного перебування Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району із задоволенням відвідали Ботанічний сад ім. Гришка. Працівник Ботанічного саду розповіла відвідувачам багато цікавих подробиць про різні рослини, їх особливості та про історію утворення ботанічного саду.

Цими днями студенти Університету третього віку Русанівського відділення денного перебування завітали на екскурсію до Києво-Печерської Лаври. Підопічні Терцентру помилувалися неймовірно красивою архітектурою старовинних храмів, побачили старовинні ікони, прогулялися доріжками цього святого місця та зробили пам'ятні фото на згадку.

Окрім того, минулого тижня підопічні Русанівського відділення денного перебування відвідали виставку «Мікромініатюр М.С. Сядристого», яка проходилана території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Впродовж екскурсії побачили  дивовижні мініатюрні роботи митця, які викликають неймовірні емоції  та відчуття дива – як могла людина створити настільки маленькі та довершені шедеври.

Студенти історичного факультету Університету третього віку Центрального відділення денного перебування Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району дуже полюбляють екскурсії містом. Тож цього разу завітали до Музею Миколи Лисенка - одного з  видатних діячів       української культури. Підопічні ознайомились з життям і творчістю відомого композитора, піаніста, хорового диригента, музичного і громадського діяча, основоположника української класичної музики та засновника національної музично-театральної освіти.

Побачили робочий кабінет митця, меблі, особисті речі композитора, українські народні музичні інструменті з його колекції. Доторкнулись до концертного роялю Миколи Лисенка, на якому він працював над операми «Тарас Бульба», «Енеїда», «Ноктюрн», останніми випусками «Музики до «Кобзаря», обробками народних пісень, найвідомішими фортепіанними мініатюрами.

Керівництво Русанівського відділення організувало для своїх підопічних цікаву літературну зустріч із актором, поетом, літератором, бардом, лауреатом премії ім. В. Стуса Кирилом Булкіним. Пан Кирило має унікальний авторський почерк, який поєднує тонке почуття гумору та уважне, іноді філософське, споглядання світу. Присутні проживали разом з автором кожен його твір, виконаний з харизмою та акторською майстерністю, його слова долітали до душі кожного.

Працівники та підопічні Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району плетуть маскувальні сітки, які вкрай необхідні на фронті, виготовляють окопні свічки, в’яжуть теплі шкарпетки та шиють білизну.

Робота триває й надалі. І спеціалісти районного Терцентру роблять все, аби їхні підопічні відчували всю повноту  та радість життя.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux