Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Робоча зустріч на тему: «Законодавчі зміни у сфері ЖКГ. Як приймати спільні рішення у багатоквартирному будинку»

Опубліковано 11 вересня 2018 року о 17:43
фото

В актовій залі Дніпровської райдержадміністрації керівництво ОСНів  Дарницького, Дніпровського та Деснянського районів з представниками Київської міської державної адміністрації обговорили актуальні питання життєдіяльності органів самоорганізації населення (ОСН) в умовах нових змін до Законів України «Про житлово-комунальні послуги», «Про комерційний облік», «Про органи самоорганізації населення» та інших.

Заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації Олександр Деніс, який курує питання ОСНів, подякував керівництву райдержадміністрації за теплий прийом та запросив присутніх до плідної співпраці з питань утримання ОСНів.

Начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Віра Радченко представила лаконічну презентацію на тему: «Законодавчі зміни у сфері ЖКГ» та відповіла на багато запитань присутніх. На разі, Віра Радченко підкреслила, що за новою редакцією Закону України «Про житлово-комунальні послуги» всі жителі будинку є власниками, мають право на спільне майно будинку, а значить й повинні самі ремонтувати дах,сходи, ліфти тощо.

Тобто змінюється послуга з утримання багатоквартирного будинку на послугу з управління  цим будинком. Протягом півроку жителі повинні обрати управителя будинку. В разі відсутності якого його назначають від районної адміністрації шляхом конкурсу. Нова послуга з управління регулюється власниками на загальних зборах конкретного будинку рішенням 50+ 1 голос. Протокол загальних зборів надсилається до КМДА  на конкурс, про результати сповіщується протягом двох місяців. З багатьма подробицями змін до законів можна ознайомитися у Департаменті суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, на сайті Кївкомунсервісу  та, звичайно, в Інтернеті.

Віра Радченко запропонувала з усіма уточнюючими питаннями звертатися до Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.

Представник Навчального центру «Платформа комфорту» Юлія Петрик керівникам ОСНів  детально окреслила процедуру обрання управителя та запропонувала звертатися до Районного комунального сервісу, який був створений спеціально для відповідей на питання комунального характеру. Вона вибачилася за перевантаження телефонних ліній, бо зараз всі дуже активізувалися щодо процесу вибору управителя будинку.

Також дуже наглядно показав різницю між управителями та обслуговуючими організаціями – комунальними керуючими компаніями, Олег Попенко - голова комітету ЖКГ громадської ради при КМДА. Наголосив, що може допомогти всім бажаючим у вирішенні питань налагодження роботи ОСНа.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux