Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Частину будинку на бульв. Я. Гашека, 4 реконструюють під соціальні квартири та дитячий будинок

Опубліковано 10 квітня 2019 року о 18:06
фото

10 квітня заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда провела робочу зустріч щодо реконструкції частини будинку по бульвару Ярослава Гашека, 4 під дитячий будинок сімейного типу і соціальні квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. До участі у нараді долучились депутати Київради Віталій Росляков, Андрій Странніков та Олександр Харченко, помічник депутата Олександра Міщенко, голова Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук та його заступник Алла Загородня, керівники Служби у справах дітей та сім'ї КМДА Валерій Танцюра і районної Служби у справах дітей та сім'ї Олексій Поліщук, заступник директора Комунального  підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Сергій Кравчук.

Свого часу Дніпровська райдержадміністрація ініціювала втілення в життя проектів, направлених на захист житлових прав та  інтересів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. І тепер, за підтримки мера столиці Віталія Кличка, в Дніпровському районі ця ініціатива планується до реалізації. В змінах до бюджету міста на 2019 рік передбачено кошти на виконання необхідних робіт, по зазначеним об’єктам розроблена проектно-кошторисна документація та проведені відповідні експертизи.

Сьогодні учасники робочої зустрічі оглянули приміщення, обговорили попередній обсяг робіт, етапи реалізації проектів. Адже в рамках реконструкції планується провести перепланування кімнат, замінити дерев’яні віконні блоки на металопластикові та дверні блоки на нові з подальшим пофарбуванням, прокласти нові інженерні мережі,  утеплити та засклити балкони. Також буде виконано опорядження адміністративних приміщень, сходової клітини, приміщень соціального гуртожитку, опорядження з утепленням головного та дворового фасаду та елементів входу тощо.

Після завершення реконструкції об’єкти будуть передані Службі у справах дітей та сім’ї Дніпровського району з метою створення належних умов виховання осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Втілення цих проектів також забезпечить реалізацію права дитини на виховання в сімейному оточенні.

Довідково.

1.Дитячий будинок сімейного  типу це окрема сім'я, що створюється за  бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівня акредитації - до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

2.Соціальна квартира призначена для тимчасового проживання трьох-шести осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком до 23 років. Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією планується утворення чотирьох трикімнатних соціальних квартир.

Окрім проживання, передбачено надання таких соціальних послуг:

×          соціальна адаптація;

×          соціальна інтеграція та реінтеграція в суспільство;

×          соціальна реабілітація;

×          екстрене втручання в ситуацію;

×          соціальний супровід під час працевлаштування та на робочому місці;

×          соціальна профілактика.

Організація роботи у соціальній квартирі, зокрема, передбачає:

×          розвиток та підтримку навичок самостійного проживання;

×          допомогу в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх розв’язання, залучення до самостійного активного вирішення власної складної життєвої ситуації;

×          формування та підтримку соціальних умінь та навичок;

×          підготовку до сімейного життя, усвідомленого та відповідального батьківства;

×          профілактику вживання алкоголю, наркотичних засобів та психотропних речовин, пропагування здорового способу життя;

×          забезпечення підтримки та зміцнення тривалих зв’язків дітей з біологічними родинами.

 Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux