Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Вимушеним переселенцям щодо оформлення довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Опубліковано 24 березня 2015 року о 17:31

Гарантії дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб встановлює Закон України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»  від 20.10.2014 № 1706 – VII (далі – Закон № 1706) відповідно до Конституції та законів України, міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Як вже повідомлялось раніше, 6 лютого 2015 року набрав чинності Порядок надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 26.12.2014 № 37 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 21.01.2015 за № 68/26513 (далі – Порядок № 37).

Зазначеним Порядком передбачений перелік документів, який подає застрахована особа для отримання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі – Фонд). Поряд з іншими документами застрахована особа зобов’язана надати копію довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції (далі – Довідка), порядок оформлення і видачі якої затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 (далі – Порядок № 509).

Територіальний підрозділ Державної міграційної служби України проставляє на зворотному боці довідки відмітку про реєстрацію місця проживання осіб, зазначених у довідці.

Довідка не є дійсною без проставлення на її зворотному боці зазначеної відмітки.

Крім того, відповідно до п. 8 ст. 4 Закону № 1706 термін дії такої Довідки становить шість місяців з моменту її видачі.

Виходячи з наведеного вище, для отримання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду застрахована особа має подати до робочого органу Фонду певний пакет документів, передбачений Порядком № 37, в тому числі Довідку про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, оформлену належним чином.

Нагадуємо, що у випадку, якщо в особи відсутні один або декілька документів, працівники дирекції допоможуть зібрати необхідну інформацію для подальшого отримання матеріального забезпечення, нададуть всебічну підтримку та допомогу.

 

Лівобережна МВД КМВ ФСС з ТВП

02094, Київ, вул. Попудренка, 34 

Довідки за телефонами: 566-48-53, 573-30-37


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux