Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Вшанували пам’ять героя-розвідника Сергія Костакова

Опубліковано 13 жовтня 2016 року о 14:22
фото

Напередодні Дня захисника України в 31-й середній загальноосвітній школі Дніпровського району столиці (вул. Березнева,5) відкрито меморіальну дошку на честь колишнього учня цього навчального закладу, героя-розвідника 72-ї ОМБР Сергія Костакова «Маестро», що віддав життя за Україну у протистоянні російській агресії на Донбасі.

В урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки взяли участь члени родини загиблого воїна, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, депутати Верховної ради, Київради, представники райуправління освіти, райвійськкомату, бойові побратими героя, представники ЗМІ та громадськості.

Біографічна довідка

Костаков Сергій Юрійович - випускник середньої загальноосвітньої школи № 31 (спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 31 м. Києва з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу). Народився 12 травня 1972 року у місті Києві. Із 1979 року розпочав навчання у середній загальноосвітній школі №31 м. Києва, яку закінчив у 1989 році. Упродовж навчання у школі успішно займався біатлоном, карате, брав участь у різних змаганнях та чемпіонатах України серед юніорів, у 1986 році також закінчив клас скрипки в дитячій музичній школі №21 м. Києва. Після закінчення школи з 1989 по 1990 рік працював слюсарем-збірником на заводі ПО «Радіовимірювач», звідки звільнився у зв’язку із призовом до лав радянської армії. Із 1990 по 1992 рік проходив строкову військову службу в 3-ій окремій гвардійській Варшавсько-Берлінській Червонопрапорній ордена Суворова III ступеня бригаді спеціального призначення ГРУ СРСР. Після служби в армії з 1992 року по 1997 рік навчався у Київському інституті зв’язку Української державної академії зв’язку ім. О. С. Попова за спеціальністю «автоматичний електрозв’язок» та захистив диплом спеціаліста телекомунікацій. Із серпня 1997 до 1999 року працював інженером зв’язку в ЗАТ «Центр-Трубоізоляція», з 1999 до 2000 року - торговим представником в ТОВ НПФ «ІНСПЕК». У 2000 році Сергій повернувся до приватного сімейного підприємства ЗАТ «Центр-Трубоізоляція» начальником відділу з виробництва товарів народного вжитку, а з 2004 року працював на посаді начальника дільниці. У 2008 році брав активну участь у «Кредитному майдані» під НБУ разом із громадською організацією «Захист». У листопаді 2010 року Сергій – активний учасник «Податкового майдану», у результаті чого проти нього було сфабриковане  безглузде звинувачення у хуліганстві, Костаков С.Ю. провів у СІЗО 7 місяців (з 1 грудня 2010 року до 7 липня 2011 року). Звільнившись, він продовжував брати участь у судових засіданнях у якості звинуваченого. Отримавши інформацію про те, що на нього чекає вирок суду, у лютому 2012 року Сергій виїхав до Чехії.У березні 2013 року отримав статус політичного біженця. 31 березня 2014 року Сергій повернувся з Праги до Києва для того, щоб одним з перших записатися добровольцем до Збройних Сил України, та 02 квітня 2014 року відбув на схід України захищати рідну землю від російсько-терористичних військ. Воював старшим розвідником у складі роти розвідки 72-ї окремої гвардійської механізованої  бригади. 22 листопада 2014 року Костаков С. Ю. («Маестро», «Малий») загинув у зоні бойових дій біля м. Волноваха Донецької області. Тіло його було знайдене в червні 2015 року. Костаков Сергій Юрійович був похований 2 жовтня 2015 року на кладовищі «Берковці», що в м. Києві.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux