КМДА Київська міська державна адміністрація


8 травня 2019

В Парку культури і відпочинку «Перемога» відбулося урочисте покладання квітів в пам’ять жертв Другої світової війни

В Парку культури і відпочинку «Перемога» відбулося урочисте покладання квітів в пам’ять жертв Другої світової війни

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, в Україні вшановують пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років. В районному Парку культури і відпочинку «Перемога» (бульв. Перова, 2) відбулося урочисте покладання квітів в пам’ять загиблих. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, депутати Київради від Дніпровського району, керівництво Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, представники всіх відділів, управлінь та структурних підрозділів Дніпровської РДА разом із представниками ветеранських організацій, воїнами АТО, членами Громадської ради при Дніпровській райдержадміністрації, громадськості вшанували подвиг українського народу, віддали шану борцям проти нацизму та згадали про загиблих воїнів і жертв війни. Під час урочистостей квіти поклали до кургану «Безсмертя» та «Матері-вдові».

Цього ж дня відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку на честь робітників Дарницького вагоноремонтного заводу, які загинули у роки Другої світової війни (Сквер ДВРЗ, вул. Алматинська, 101). У заході взяли участь ветерани Другої світової війни, керівництво Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, учнівська молодь, громадськість мікрорайону.

Довідково.

День пам’яті та примирення встановлено в Україні 8 травня, відповідно до Указу Президента України від 24 березня 2015 року № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», і офіційно відзначається з 2015 року.

Генеральна Асамблея ООН у 2004 році ухвалила Резолюцію, в якій проголосила 8 та 9 травня Днями пам’яті та примирення. Державам-членам ООН, неурядовим організаціям, крім святкування своїх Днів Перемоги або Звільнення, рекомендовано також щорічно відзначати один чи два дні як данину пам’яті усім жертвам Другої світової війни.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.