Головна  →  Новини  →  24 вересня 2019

Колегія: підведено підсумки літнього оздоровлення дітей та реалізації громадських проектів за рахунок коштів громадського бюджету

Колегія: підведено підсумки літнього оздоровлення дітей та реалізації громадських проектів за рахунок коштів громадського бюджету

24 вересня під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося чергове засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про реалізацію у поточному році громадських проектів-переможців конкурсу за рахунок коштів громадського бюджету міста Києва доповідав начальник фінансового управляння В’ячеслав Лавров.

Він зазначив, що  в цьому році в районі реалізуються 24 проекти на загальну суму 8,8 млн грн. За 8 місяців повністю втілено в життя 13 проектів на суму 5,9 млн грн, робота над іншими - триває.

Довідково.

13 реалізованих проектів: - «Ігровий дитячий майданчик – дітям Дніпровського району; -  «Рекреаційне подвір’я  колежу Сухомлинського»; - «Спортивне подвір’я  колежу Сухомлинського»; - «Дітям школи №98 – сучасний ігровий майданчик»; - «Капітальний ремонт стадіону Дніпровського технічного ліцею»; - «Чисте довкілля та зона відпочинку Воскресенки»; - «Утеплення дитячого клубу «Успіх» на Азербайджанській, 8-а»; - «Чужих дітей не буває»; - «Облаштування зон відпочинку для людей похилого віку»; - «LEGO та LEGODUPLO для садочків мікрорайону ДВРЗ»; - «Оснащення актового залу школи-гімназії №176 мультимедійним та звуковим обладнанням»; -  «Україна – це ми!»; - «Привітання ветеранів праці Дніпровського району з нагоди ювілею району».

Також доповідач окремо зупинився на реалізації проектів у наступному році. Він  зазначив, що для участі у громадському бюджеті 2020 року до Дніпровської адміністрації надійшло 239 проектів, 174 з яких - успішно пройшли експертизу та отримали позитивний висновок, 69 проектів (на загальну суму 14,6  млн грн) за результатами голосування визначено проектами-переможцями.

(Презентація виступу В. Лаврова)

Про  підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей Дніпровського району  столиці у 2019 році йшлося у доповіді начальника відділу молоді та спорту Василя Ільєнко.

Він відмітив поступове щорічне збільшення фінансування цього напрямку роботи: у 2015 році бюджетом міста Києва на оздоровлення дітей було виділено 25,9 млн грн, 2016 році – 30,6 млн грн,  2017 році - 41,9 млн грн, 2018 році - 73,3 млн грн, а у 2019 році передбачено 87 млн грн.

Окрім цього доповідач окремо зупинився на питані організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей структурними підрозділами адміністрації, до компетенції яких належить цей напрямок роботи. Зокрема, Василь Ільєнко зазначив, що районним управлінням освіти було організовано роботу дев’яти таборів відпочинку з денним перебуванням та літніх мовних таборів на базі 13 закладів освіти. Не залишились поза увагою і дошкільнята, які влітку відвідували дитячі садочки. Забезпечувалась змістовна та різноманітна діяльність дітей: здійснювались фізкультурно-оздоровчі заходи і загартування, функціонували стаціонарні літні басейни, організовувалася праця дітей на квітнику, городі, в саду по догляду за рослинами тощо. Також доповідач відмітив, що у червні діяли 24 літні тимчасові майданчики відпочинку при підліткових клубах районного Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання, де проводились різноманітні спортивні та культурно-масові заходи.

Окремо Василь Ільєнко зупинився на оздоровленні дітей  за межами столиці, яке  здійснювалося за путівками, що надавались департаментами Київської міськдержадміністрації підрозділам Дніпровської РДА. Він відмітив, що районним відділом молоді та спорту було організовано та здійснено оздоровлення 750 дітей (на 23% більше  минулорічного показника; другий рік поспіль – це найкращий показник по місту). Доповідаючи про  оздоровлення дітей пільгових категорій, Василь Петрович проінформував присутніх про забезпечення їх путівками у виїзні табори та санаторно-лікувальні заклади.

Довідково.

Динаміка та фактичне забезпечення дітей пільгових категорій путівками у виїзні табори та санаторно-лікувальні заклади за останні 5 років:

Структурний підрозділ райдержадміністрації

Роки

2015

2016

2017

2018

2019

Відділ молоді та спорту

309

445

383

656

750

Служба у справах дітей

18

15

18

22

12

Управління праці та соціального захисту населення

-

20

30

16

114

Управління охорони здоров'я (санаторно-курортне лікування) 

171

665

847

821

890

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

41

44

57

45

48

Всього по району

539

1189

1335

1560

1814

 

Наприкінці доповіді Василь Ільєнко зазначив, що всього під час літньої оздоровчої кампанії 2019 року різними видами оздоровлення за рахунок бюджетних коштів охоплено 2 723 дітей (909 - в пришкільних таборах, 1 814 - в позаміських). А також зауважив, що по завершенні літнього періоду питання організації оздоровлення та відпочинку дітей району не знімається з порядку денного роботи підрозділів райдержадміністрації. Адже цілорічно здійснюється направлення дітей пільгових категорій до Міжнародного дитячого центру «Артек» в Пущі-Водиці та Українського дитячого центру «Молода гвардія».

(Презентація виступу В. Ільєнко)

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні рішення.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики 

Перейти до спискуВерсiя для друку