Головна  →  Новини  →  25 листопада 2019

У Київському університеті ринкових відносин провели круглий стіл «Історична правда Голодомору 1932-1933 років»

У Київському університеті ринкових відносин провели круглий стіл «Історична правда Голодомору 1932-1933 років»

Напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору у вищому навчальному закладі «Київський університет ринкових відносин» (вул. Березняківська, 26Б) провели круглий стіл «Історична правда Голодомору 1932-1933 років»

Модератор заходу зазначив, що у ХХ столітті український народ зазнав найбільших людських втрат за часи своєї історії. Протягом багатьох років нам дозволяли згадувати лише тих, хто загинув за встановлення чи утвердження комуністичної влади. Водночас заборонялося навіть пам’ятати тих, хто поліг за українську державність.

Галина Левківська, проректор з виховної роботи, зазначила, що історія вимагає від нас усвідомлення всенародного болю великої трагедії українського народу, який надзвичайно багато зробив для розвитку світової цивілізації.

Боричевська Вікторія, голова студентської ради І курсу Коледжу надала інформацію про історію походження ритуалу вшанування Дня пам’яті жертв Голодомору «Свічки у вікні». Вікторія зазначила, що завдяки Джеймсу Мейсу світ дізнався про Голодомор в Україні. Він і був ініціатором акції «Свічка у вікні», що щорічно запалюють українці 23 листопада о 16 годині.

На завершення заходу було проведено акцію «Україна пам’ятає!».

За інформацією вищого навчального закладу «Київський університет ринкових відносин»

Перейти до спискуВерсiя для друку