Головна  →  Новини  →  11 грудня 2019

Марина Хонда провела виїзну нараду на об’єктах соціального значення Дніпровського району

Марина Хонда провела виїзну нараду на об’єктах соціального значення Дніпровського району

Сьогодні заступник Київського міського голови Марина Хонда провела виїзну нараду на об’єктах соціального значення Дніпровського району. Учасниками робочої наради були Руслан Світлий, директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Алла Загородня, заступник очільника Дніпровського району, Олександра Соя, начальник районного управління праці та соціального захисту населення, Марина Корява, директор Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району міста Києва та Людмила Рудковська, директор Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району міста Києва.

Марина Хонда ознайомилася з роботою Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району міста Києва (далі - Центр), який було засновано рік тому рішенням Київської міської ради від 18.10.2018 № 1905/5969.

Директор Центру Марина Корява відзначила, що для проведення комплексної реабілітації заклад має різноманітне обладнання, тренажери, фізіотерапевтичну апаратуру, кульковий басейн, сенсорну кімнату, спортивну залу, кімнату для проведення бальнеологічних процедур та аромотерапії, кімнату віртуальної діяльності оснащену інтерактивною підлогою та  сенсорною  тач-панеллю,  ігрові кімнати. Для дітей груп денного перебування в Центрі організовано безкоштовне триразове харчування.

Алла Загородня зауважила, що завдяки наданню Центром послуги денного догляду, батьки дітей з інвалідністю мають можливість працювати, поки їхні діти знаходяться під наглядом фахівців.

Марина Корява розповіла про умови роботи закладу, впроваджені сучасні методики ефективної реабілітації важкохворих дітей. В процесі відбулось спілкування учасників наради з фахівцями Центру: лікарями, педагогічними працівниками, фізичними реабілітологами. Були обговорені перспективи розвитку та проблемні питання закладу.

Також в рамках робочої наради відбулось ознайомлення з роботою Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району міста Києва  (вул. Курнатовського, 7-А, корп. 1).

Директор Територіального центру Людмила Рудковська розповіла про роботу закладу, соціальні послуги та гуманітарну допомогу, що надаються самотнім людям похилого віку, особам з інвалідністю, хворим і громадянам, якi перебувають у складнiй життєвiй ситуацiї у зв’язку з безробiттям та ін. Вона відзначила, що щоденно Територіальний центр відвідують люди, які потребують не лише матеріальної допомоги, а й спілкування, уваги, затишної атмосфери.

Довідково.

Єдиний в столиці районного рівня Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю який надає можливість особам з інвалідністю до 35 років безкоштовно отримувати комплекс соціальних та реабілітаційних заходів в умовах денного перебування з організацією трьох разового харчування. Сьогодні в Центрі допомагають 51 дитині з інвалідністю  та 12 молодим особам з інвалідністю (старше 18 років) адаптуватися у суспільстві, ставши його повноправними членами. За 2019 рік в Центрі отримали комплекс реабілітаційних заходів 79 дітей  та осіб з інвалідністю.

У Центрі проводяться:

  • індивідуальні та групові корекційні заняття зі спеціалістами;
  • заняття для розвитку творчих здібностей та покращення емоційного стану з сенсорної інтеграції, музикотерапії, арт-терапії  тощо;
  • психологічні консультації та різноманітні тренінги для дітей та їх батьків;
  • лікувальна фізкультура, бальнеологічні процедури, пресотерапія,  оздоровчий масаж;
  • медичне спостереження та консультування  лікарями;
  • екскурсії, культурно-масові та виховні заходи до традиційних та календарних свят.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку