КМДА Київська міська державна адміністрація


12 грудня 2019

В Дніпровському районі відбувся кінопоказ документального фільму «Висота 307.5»

В Дніпровському районі відбувся кінопоказ документального фільму «Висота 307.5»

Сьогодні в кінотеатрі "Дніпро" (просп. Ю. Гагаріна, 7) за ініціативи Дніпровської РДА, підтримки Державного агенства України з питань Кіно та Благодійного фонду «Дніпровець. Успіх і Розвиток» відбувся показ документального фільму «Висота 307.5». До перегляду кінострічки долучилися заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, продюсер, автор ідеї та сценарію фільму «Висота 307.5», генеральний продюсер Міжнародного продюсерського центру «For-Post», полковник запасу Олександр Дріз, голова Благодійного фонду «Дніпровець. Успіх і Розвиток» Оксана Григор'єва, проректор з виховної роботи вищого навчального закладу «Київський університет ринкових відносин» Галина Левківська, воїни АТО/ООС та їх родини, військовослужбовці, студенти вищих навчальних закладів Дніпровського району, представники ветеранських та громадських організацій, а також мешканці району.

"Шановні гості, до вашої уваги пропонується героїко-патріотичний документальний фільм. Це історія про героїчну оборону найважливішої у ході Дебальцівської кампанії висоти, коли невелика група бійців протистояла наступу ворожих танків. Завдаки самовідданості українських бійців висоту відстояли. І це дало змогу з меншими втратами відійти нашим військовим із Дебальцево. Кіно - це один з інструментів національно-патріотичного виховання молоді", - зауважила Алла Загородня.

Фільм «Висота 307.5» став переможцем конкурсного відбору Міністерства культури України та створювався в межах бюджетної програми «Виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування» за підтримки Уряду та Міністерства культури України.

"Кожен фільм залишає в моєму серці свій неповторний слід. Всі події фільму я переживаю з героями дуже глибоко, адже саме я потім несу головну відповідальність як перед глядачами, так і перед замовниками. З величезною повагою завжди ставлюся до героїв всіх своїх фільмів і відчуваю свій борг перед ними. І саме цей борг я намагаюсь повернути їм у вигляді готового кінопродукту, який прославляє їхні подвиги та вчинки. Не просто було працювати з колективом фільму «Висота 307.5». Особливо з героями, тому що вони на собі перенесли весь жах тих подій і хотіли, щоб ми дуже влучно передали всю драматичну ситуацію того бою і їхні відчуття. Бій під Санжарівкою 25 січня 2015 року — це, певно, найжорстокіший бій за всю сучасну війну, коли вороги наших бійців давили танками в окопах. Такого в жодному воєнному конфлікті не було", - звернувся  до присутніх Олександр Дріз.

Фільм «Висота 307.5» розповідає про героїв, які утримували під контролем стратегічну висоту, аби українські воїни змогли вийти з оточення взимку 2015.

Це розповідь про декілька днів та героїчну оборону стратегічної висоти 307,5 з опорником «Валєра», який відіграв одну з найвизначніших ролей у ході Дебальцівської кампанії. Головними героями фільму виступають безпосередні учасники бою, сержант Борис Лисий та командир Олександр Зозуляк. Фільм про героїзм наших хлопців, тоді усі вони були солдатами, єдиним братством, котре плече до плеча до останнього подиху тримали свою Висоту.

З нагоди Дня Збройних Сил Державне агенство України з питань Кіно та Міжнародний продюсерський центр «For-Post» за підтримки Генерального штабу Збройних Сил України проводять масштабну акцію — безкоштовні кінопокази героїко-патріотичних документальних фільмів по всій Україні. В рамках цієї акції 13 грудня відбудеться кінопоказ документального кіно про військові частини Збройних сил України «Бойові родини» в середній загальноосвітній школі №42 (вул. Хорольська, 19).

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.