Головна  →  Новини  →  4 лютого 2020

У січні у Києві зафіксовано понад 3 300 звернень щодо домашнього насильства

У січні у Києві зафіксовано понад 3 300 звернень щодо домашнього насильства

Протягом січня цього року, у Києві зафіксовано понад три тисячі триста звернень щодо домашнього насильства. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Згідно зведеної інформації від поліції, районних соціальних служб та Київського міського центру по роботі з жінками, за минулий місяць зафіксовано 3336 звернень щодо домашнього насильства. Найбільше звернень надійшло у Дарницькому районі (305), найменше – в Печерському (18)», – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що протягом цього періоду, Київський міський центр по роботі з жінками отримав 315 звернень щодо домашнього насильства. З них від жінок надійшло 300, а від чоловіків – 15. Також у Києві зафіксовано 36 випадків домашнього насильства над дітьми. Шістьох кривдників направлено для проходження корекційних програм.

У січні поліція зафіксувала 1689 звернень щодо домашнього насильства, з яких підтвердилися 1171. Правоохоронці винесли 351 терміновий заборонний припис, який забороняє кривднику наближатися до постраждалої особи чи перебувати в одному місці терміном до 10 діб. Також складено 479 протоколів стосовно кривдників.

Довідково.

Гаряча лінія з протидії домашнього насильства працює цілодобово за телефонами: 15-00 та 272-15-00.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку