Головна  →  Новини  →  21 лютого 2020

В освітніх закладах Дніпровського району вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

В освітніх закладах Дніпровського району вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Цього дня, 6 років тому, Україна пережила найтрагічніший етап Революції Гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам.

5 років поспіль заклади освіти Дніпровського району Києва вшановують пам’ять Героїв-Захисників, що відійшли у вічність. Пам’ять про них завжди житиме в серцям маленьких та дорослих українців. Учні та освітяни Києва щорічно беруть участь у Всесвітній тихій акції «Ангели пам’яті» на вулиці Інститутській, де розвішують ангелочків, зроблених власноруч та покладають квіти до меморіалів пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Так на подвір’ї навчально-виховного комплексу "Домінанта" (вул. Юності, 5) було проведено мітинг-реквієм "СТОголосий янгол молить за Україну" за участі учнівського та педагогічного колективів. Усі присутні з повними очима сліз переживали ті страшні події і з глибокою повагою та скорботою вшанували їх хвилиною мовчання.

Учні середньої загальноосвітньої школи №103 (вул. Алматинська, 89) вшанували пам`ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки воїна АТО, випускника школи Миколи Вікторовича Петрученка.

20 лютого у вестибюлі середньої загальноосвітньої школи №180 (б-р Перова, 21) відбувся поетичний  перформанс  «Небесна Сотня. На сторожі гідності!». Впродовж дня в навчальному закладі пройшла акція «Ангели, які тримають українське небо» В рамках заходу учні 1-11 класів розмістили біля портретів загиблих Героїв символічні білі фігурки. Хвилиною мовчання учні вшанували пам’ять про загиблих воїнів Небесного Війська і згадали усіх, хто поклав свої голови за наше майбутнє.

Учні Технічного ліцею (вул. Тампере, 9) висловили слова вдячності та пошани всім тим, хто без вагань став на захист України та поклав своє серце до її ніг, чий героїчний подвиг став прикладом для майбутніх поколінь. Впродовж дня в закладі згадували події в сучасній історії України, які змінили життя багатьох українців, наше бачення світу і себе в ньому. Шкільна громада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять про Героїв Небесної Сотні та учасників АТО/ ООС

Довідково.

День пам'яті Героїв Небесної Сотні щорічно відзначається 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку