Головна  →  Новини  →  27 лютого 2020

Для міста «Муніципальна охорона» – переважно соціальний проєкт із залученням ветеранів АТО

Для міста «Муніципальна охорона» – переважно соціальний проєкт із залученням ветеранів АТО

Більше 80% штату КП «Муніципальна охорона» – учасники бойових дій. Тож для Києва створення цього комунального підприємства стало переважно соціальним проєктом та навіть експериментом із залученням ветеранів АТО. Про це керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний повідомив у репортажі УНІА «Укрінформ» «Під наглядом «муніципалів»: київські лікарні й парки довірили ветеранам».

«Для міста це більшою мірою соціальний проєкт і навіть експеримент: як залучити цю категорію людей. Радий, що він успішний і корисний. Найкраща реабілітація – колектив однодумців. Плюс відчуття затребуваності, підтримки міста, виконання для нього важливих завдань», – розповів Дмитро Загуменний.

Як ідеться в матеріалі, на роботу в «Муніципальну охорону» можуть влаштуватися і учасники бойових дій із пораненнями.

«Створюємо для них підходящі умови роботи – виконують штабні, господарські функції або в оператори йдуть», – зазначив директор КП «Муніципальна охорона» Олександр Кацубо.

Для інших кандидатів – головне, щоб були в гарній фізичній формі й здатні приймати швидкі рішення.

«Не беремо «аби взяти»: психологічні тести, постійний супровід відділу по роботі з персоналом, особисто керівник спілкується з людьми», – пояснив керівник апарату КМДА.

Звичайно, що кандидатів за допомогою МВС вивчає відділ внутрішньої безпеки. Для тих, хто відповідає усім вимогам та пройшов випробувальний термін, проводять навчання із тренерами навчального центру МВС, курс із безпечного затримання правопорушників і поводження з провокаторами тощо.

Сьогодні КП «Муніципальна охорона» – це близько 400 осіб, що охороняють 238 об’єктів у Києві.

Комунальне підприємство створено Київрадою з метою забезпечення належної охорони комунального майна територіальної громади міста Києва та надання послуг охорони іншим суб’єктам господарювання. Комунальне підприємство діє відповідно до ліцензії, виданої Міністерством внутрішніх справ.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку