Головна  →  Новини  →  22 квітня 2020

Сьогодні світ відзначає День Землі

Сьогодні світ відзначає День Землі

Щороку 22 квітня мешканці світу об’єднуються, аби відзначити День Землі і таким чином вшанувати крихку природу планети, яка все більше страждає від людських дій. День Землі пов’язаний зі стартом сучасного екологічного руху і визнаний найбільшою громадянською подією планети. У 2020 році проходить ювілейний 50-й День Землі, а тому тема була обрана знакова: кліматичні зміни. Зміна клімату є найбільшою проблемою для майбутнього людства і систем життєзабезпечення, які роблять наш світ придатним для життя.

Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку чи посадити дерево.

День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами.

Перша акція у рамках дня Землі пройшла у 1970 році в США. Відтоді святкування стало популярним, а американський сенатор Гайлорд Нельсон створив з активістського осередку Гарварду окрему групу, яка й займалась подальшим просуванням дня Землі.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами: ukrinform.uа

Перейти до спискуВерсiя для друку