Головна  →  Новини  →  4 червня 2020

Випускники в столиці можуть самі вирішувати: здавати ЗНО чи ні

Випускники в столиці можуть самі вирішувати: здавати ЗНО чи ні

Міська влада наголосила на тому, що зовнішнє незалежне оцінювання у столиці відбудеться, але участь можуть взяти лише ті, кому воно необхідне для вступу до українських вишів. Про це детальніше розповів в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Зовнішнє незалежне оцінювання в столиці відбудеться! Ми пропонуємо в умовах карантину дати змогу взяти участь у тестуванні лише тим, кому воно потрібно для вступу до українських ВНЗ! Решта випускників при потребі буде мати змогу пройти ЗНО в будь-який наступний рік», – пояснив у дописі Валентин Мондриївський.

Він наголосив, що головною метою цього рішення є запобігання спалаху пандемії у Києві. Попри те, що учасники тестування будуть максимально убезпечені від ризику захворювання, завдяки контролю стану здоров’я та заходам із дезінфекції, адже карантин ще триває, і загроза повністю не усунена.

«Пропозиція столичних фахівців – це пропозиція для всієї країни. Запроваджуючи карантинні обмеження, ми зупинили поширення коронавірусу і маємо і надалі робити все можливе для нашої з вами безпеки. Наша позиція відповідає вимогам закону та часу, в якому ми з вами зараз живемо», – заявив Валентин Мондриївський.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку