КМДА Київська міська державна адміністрація


6 серпня 2020

На засіданні Координаційної ради розглядали питання роботи та розвитку медичної сфери району

На засіданні Координаційної ради розглядали питання роботи та розвитку медичної сфери району

6 серпня в приміщені Дніпровської РДА відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань охорони здоров’я при Дніпровській райдержадміністрації. Участь в обговорені актуальних питань взяли очільник Дніпровського району Ігор Щербак, заступник голови Дніпровської РДА, голова Координаційної ради з питань охорони здоров’я Алла Загородня, в.о. начальника відділу охорони здоров'я Володимир Коропецький, заступник начальника районного управління освіти Галина Тодосова, заступник військового комісара Дніпровського району м. Києва Сергій Дубінчук, директор Київської міської клінічної лікарні №3 Петро Іващенко, в.о. директора Київської міської клінічної лікарні №2 Людмила Дороніна, в.о. директора Київської міської дитячої клінічної лікарні №2 Лариса Воронюк, в.о. директора пологового будинку №6 Сергій Цемашко, керівники районних закладів охорони здоров'я.

На початку засідання Ігор Щербак наголосив на важливості роботи медиків, особливо в період захворювання на коронавірус (COVID-19), на необхідності їх мотивації, покращення матеріального стану та необхідності постійного покращення якості обслуговування населення, надання медичних послуг.

Очільник району також відмітив, що планові завдання весняної призовної кампанії виконані. Сергій Дубінчук, долучившись до обговорення даного питання,  зауважив, що таким результатом вони завдячують і медикам району, ефективній роботі військово-лікарської комісії.

Співдоповідач з цього питання - директор Комунального некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичний центр Дніпровського району міста Києва», заступник голови Координаційної ради з питань охорони здоров’я Данієль Карабаєв зупинився на питанні утримані військово-лікарської комісії, покращення матеріально-технічної бази, забезпечення розхідними матеріалами.

На Координаційній раді також йшлося про внесення змін до контрактів керівників закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.  Голова Дніпровської райдержадміністрації Ігор Щербак звернув увагу присутніх, що після підписання контрактів відбудеться збільшення заробітної плати працівників медичної сфери. Наразі заробітна плата медичних працівників району вже збільшилась на 33,6%.

Про рейтингові показники роботи амбулаторних закладів охорони здоров’я за І півріччя 2020 року та пропозиції на ІІ півріччя 2020, а також щодо виконання обсягу профілактичних щеплень дитячого і дорослого населення  Дніпровського району за 7 місяців поточного року доповів Володимир Коропецький.

Він зазначив, що згідно до рейтингових показників закладів охорони здоров'я по місту Києву за 7 місяців поточного року - Дніпровський район увійшов до трійки лідерів.

В свою чергу керівники медичних установ Дніпровського району прозвітували щодо підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр. Відмітивши, що підготовчий процес відбувається згідно графіку, питання вирішуються в робочому режимі.

Галина Тодосова, заступник начальника Управління освіти Дніпровської РДА, озвучила питання забезпечення закладів освіти медичними працівниками та проходження співробітниками освітньої галузі району медичного обстеження.

Учасники наради обговорили питання щодо стану справ, пов'язаних із зміною порядку направлень на вторинну амбулаторну медичну допомогу, а також розглянули пропозиції з оптимізації роботи медичних установ району.

Наприкінці зустрічі були напрацьовані відповідні рішення по кожному з питань.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.