Головна  →  Новини  →  21 серпня 2020

В Дніпровському районі триває перевірка закладів освіти до роботи в новому 2020/2021 навчальному році

В Дніпровському районі триває перевірка закладів освіти до роботи в новому 2020/2021 навчальному році

З метою впрорядкованого відновлення освітнього процесу, підтримання безпеки санітарного стану навчальних приміщень та забезпечення здоров'я і безпеки учасників освітнього процесу - в Дніпровському районі створено групу моніторингу готовності закладів освіти до роботи в новому 2020-2021 навчальному році та після знаття карантинних обмежень. До складу Моніторингової групи увійшли: начальник Управління освіти Дніпровського району Іваніна Н.В., спеціаліст районного відділу з питань надзвичайних ситуацій Дніпровської РДА, завідувач сектору з питань охорони праці Марек О.В., представники Дніпровського РУ ГУ ДСНС України, Головного управління Держпродспоживслужби, відділів з питань дошкільної, загальної та позашкільної освіти Дныпровського району.

Починаючи з 17 серпня учасниками робочої групи з охорони праці вже перевірено більше 50 освітніх закладів району. Наразі продовжуються перевірки закладів освіти Дніпровського району.

Учасниками Моніторингової групи перевірено заклади освіти на наявність в достатній кількості господарського інвентаря, дезінфікуючих та миючих засобів, засобів особистої гігієни, захисних масок, гумових рукавичок, технічних халатів тощо.

Також робочою групою оглянуто санітарно-технічний стан приміщень навчальних закладів (навчальні кабінети, медичні кабінети, ізолятори та коридори). Особливу увагу було приділено огляду харчоблоків, їдалень та місцям загального користування.

В рамках виконання перевірки створення безпечних умов для організації освітнього процесу перевірено: наявність проведення позапланових інструктажів з учасниками освітнього процесу, наявність інформаційних матеріалів щодо санітарно-епідемічних заходів (інструкції, плакати, інфографіка та ін.), щоденний контроль за виконанням санітарно-протиепідемічних заходів.

Зауважимо, що в закладах освіти Дніпровського району облаштовано місця для збору та утилізації індивідуальних захисних засобів.

Довідково.

Групу моніторингу готовності закладів освіти до роботи в новому 2020-2021 навчальному році та після знаття карантинних обмежень створено відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 13 грудня 2017 р. № 903-р Про затвердження плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” та постанови Головного державного санітарного лікаря України Міністерства охорони здоров'я України від 30 липня 2020 року "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в перід карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19).

Інформацію підготовлено відділо з питань інформаційної політики за матеріалами сектору з питань охорони праці Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку