Головна  →  Новини  →  2 вересня 2020

Віталій Кличко перевірив, як розпочалися заняття у школі №234 та дотримання там протиепідемічних правил

Віталій Кличко перевірив, як розпочалися заняття у школі №234 та дотримання там протиепідемічних правил

Мер Києва Віталій Кличко 1 вересня відвідав одну зі столичних шкіл і перевірив, як розпочалися заняття і чи дотримуються в освітніх закладах протиепідемічних правил. Побував мер у спеціалізованій школі №234  з поглибленим вивченням економіки і права (вул. Райдужна, 12), Дніпровського районіу столиці.

«Сьогодні без попередження навідався в одну зі шкіл Дніпровського району столиці. Перевірив, як там розпочалися заняття і чи дотримуються протиепідемічних правил. У школі №234 навчаються 1205 учнів і працюють 70 педагогів. Як у всіх комунальних навчальних закладах міста тут розроблений регламент роботи на час пандемії. Зокрема, запровадили і новий розклад занять. Збільшили тривалість перерв між уроками. Також розробили схему входу для учнів, відкривши додаткові двері. Пересування закладом освіти регламентоване розміткою на підлозі», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що згідно з правилами вхід до школи дозволений тільки в захисній масці. І заходять у заклад діти без батьків. Маски учні можуть не одягати тільки на уроках. А під час пересування приміщеннями школи всі мають бути в масках. Виняток – учні 1-4 класів. Для них маски необов’язкові.

 Мер зайшов на урок до першокласників та привітав їх із першим днем у школі. І навідався в один із старших класів.

«Із приємністю сьогодні зазначив, що чимало старшокласників сиділи в масках і на уроці. Також усім дітям та педагогам щоранку, перед заняттями, вимірюють температуру. А класи на перервах провітрюють. У приміщеннях здійснюють дезінфекцію. Хочу зазначити: всi школи забезпечені дезінфекторами та засобами індивідуального захисту. Місто виділило для безпечної роботи закладів освіти понад 30 мільйонів гривень! Усі навчальні заклади працюють за чітким регламентом. І також мають інструкції на випадок виявлення хворого на коронавірус», – наголосив Віталій Кличко.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами don.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку