КМДА Київська міська державна адміністрація


25 вересня 2020

Казка «Аліси в країні див» продовжує розкривати свою квіткову історію у парку «Перемога»

Казка «Аліси в країні див» продовжує розкривати свою квіткову історію у парку «Перемога»

Співробітники Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району продовжують створювати експозиції в Парку культури та відпочинку "Перемога". Чергова композиція продовжує казкову тематику «Аліси в країні див».

Наразі зеленбудівці встановлюють основні конструкції композиції, а з понеділка розпочнуть висадужувати хризантеми.

Першу частину виставки «Аліса в країні див», районні зеленбудівці створили до Дня Києва та відкрили 28 травня. Близько 2 місяців працювали над втіленням задуму: розробляли проект, виконували зварювальні та столярні роботи, висаджували квіти тощо.

Було використано понад 50 тис. квітів, серед яких петунія, чорнобривці, бегонія, колеус, сальвія, гнафаліум, аурея, сурфінія, цинерарія, очиток, пеларгонія та хлорофітум.

Вертикальні конструкції, 3-D квітники, арт-об’єкти, фотозони та багато іншого чекає відвідувачів у парку «Перемога». Саме тут можна зазирнути до замкової щілини, яка й розпочинає квіткову історію фантастичної казки, спробувати себе у ролі годинникових стрілок, які перенесуть вас крізь час та простір. Ви зможете відчути себе одним із велетенських героїв могутньої армії білої чи червоної королеви на шаховому полі бою, зазирнути до нори кроля, зустріти чеширського кота та залишити своє бажання у магічному пеньку.

Довідково.

Парк «Перемога», площа якого складає 66,37 га лісо-паркової зони посеред густо населеного району з насиченим ритмом життя, є найулюбленішим місцем відпочинку киян та гостей міста та візитівкою Дніпровського району.

У 2017 році мером міста В. Кличко було прийнято рішення включити парк «Перемога» до програми «Об'єктів ТОП 10». Цей парк вже більшість киян називають парком емоцій, адже у кожному куточку його оновленої частини встановлено різноманітні захопливі арт-інсталяції.

Перша ж частина парку зберігає історію нашої держави, закарбовану в пам'ятниках та скульптурних композиціях.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.