КМДА Київська міська державна адміністрація


12 жовтня 2020

В Дніпровському району відкрили відкрили стіну пам’яті та памятний хрест воїнам, які віддали своє життя за єдність та незалежність України

В Дніпровському району відкрили відкрили стіну пам’яті та памятний хрест воїнам, які віддали своє життя за єдність та незалежність України

Сьогодні, 12 жовтня, на території Храму Тихвинської ікони Божої Матері (Дарницький бульвар, 11А) відбулося відкриття "Стіни пам'яті воїнам Дніпровського району, які віддали своє життя за єдність та незалежність України" та освячення "хреста воїнам".

До заходу долучилися Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, заступниця голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда, очільник Дніпровського району Ігор Щербак, заступник голови Дніпровської РДА Алла Загородня, діючий капелан Збройних Сил України отець Павло, полковник служби цивільного захисту, начальник управління Дніпровського районного управління ДСНС України Ігор Шилохвост, представники ГО «Рада ветеранів АТО Дніпровського району м. Києва», ветерани АТО/ООС, родини загиблих, військовослужбовці, духовенство та мешканці столиці.

Чин благословення і освячення пам'ятного хреста воїнам провів Митрополит Епіфаній.

Під звуки Гімну України військовослужбовці підняли Державний Прапор України. Учасники заходу вшанували пам‘ять загиблих молебнем та покладанням квітів до стіни пам‘яті.

Захід приурочено відзначенню Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня відповідно до Указу Президента України від 14 жовтня 2014 року №806/2014 «Про День захисника України».

Довідково.

В Дніпровському районі проживає 1934 учасники АТО/ООС. Загиблих та  поранених в ході проведення АТО/ООС 35 та 27 осіб відповідно.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.