Головна  →  Оголошення  →  15 жовтня 2020

Учнів та студентів Києва запрошують взяти участь у конкурсі "Я - журналіст!"

Конкурс "Я - журналіст!" - це конкурс творчих робіт для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти та студентів ЗВО І-ІІ рівнів акредитації, що мають здібності до вивчення гуманітарних предметів (насамперед української мови та літератури) і цікавляться роботою журналіста, демонструють успіхи у написанні творів, беруть участь у роботі гуртків, секцій журналістики, є активними учасниками конкурсів, олімпіад, учнівсього самоврядування, тобто мають здібності пов'язані зі словом, інформацією, спілкуванням. Метою конкурсу є виявлення та стимулювання творчо обдарованої молоді, схильної до журналістської діяльності; сприяння її профорієнтації; стимулювання до прояву активної життєвої позиції. 

Учасниками Конкурсу можуть бути учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також учні та студенти професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації усіх областей України. У разі наявності учасників конкурсу з інших держав, їхні роботи розглядаються та оцінюються у окремій позаконкурсній номінації.

Учасники Конкурсу повинні надіслати власну творчу роботу (в одній із номінацій, вказаних у п.3.2, або, за бажанням, у кількох або усіх номінаціях), обсягом не більше 2 сторінок формату А4 (для статті), не більше 10 фотографій (для фотороботи) або тривалістю не більше 10 хвилин (для відеороботи) на одну із трьох тем (на вибір):

  • “Моя історія” (тема передбачає розповідь про життєвий шлях учасника конкурсу, його родину, мрії, труднощі різного роду, які долав і долає на шляху до своїх мрій тощо);
  • “Моя школа – найкраща” (тема передбачає висвітлення учнем історії та сучасності свого навчального закладу, здобутків його учнівського та/або педагогічного колективу; в тому числі, можливо, через розповідь про конкретних особистостей, які творили або творять минуле або сучасність закладу; твір повинен містити обгрунтування, чому, на думку учня, його навчальний заклад заслуговує на загальне визнання). У випадку, якщо навчальний заклад має іншу назву, ніж «школа», формулювання теми самостійно змінюється учнем відповідно до змісту роботи;
  • «Дякую батькам» (тема передбачає розповідь учасника про своїх батьків або інших близьких родичів, старших за учня (дідусів, бабусь тощо); про їхні життєві уроки, досвід, мудрість; про позитивні приклади у житті, за які учень вдячний своїм рідним). У випадку розповіді не про батьків, а про інших родичів формулювання теми самостійно змінюється учнем відповідно до змісту роботи.

Текстові роботи надсилаються у форматі .doc або .rtf. Окремих вимог щодо типу та розміру шрифтів, використання засобів форматування тексту, кількості друкованих символів у текстових роботах немає.

ворчі роботи на теми приймаються у трьох номінаціях:

  • стаття (твір);
  • фоторобота (фотографія або серія фотографій — не більше 10 штук);
  • відеоробота (відео тривалістю не довше 10 хвилин).

Усі номінації є рівноправними. Переможці визначатимуться у кожній із номінацій.

Участь у конкурсі безкоштовна.

Детальніше за посилання. 

За інформацією don.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку