КМДА Київська міська державна адміністрація


27 листопада 2020

До Дня пам’яті жертв голодоморів в бібліотеках району проходять тематичні заходи

До Дня пам’яті жертв голодоморів в бібліотеках району проходять тематичні заходи

До Дня пам’яті жертв голодоморів та 87-х роковин Голодомору 1932-1933 років в бібліотеках району проходить низка тематичних заходів.

В бібліотеці ім. В. Сосюри діє виставка-реквієм «Твій біль, Україно!» до вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.

На книжковій виставці представлено фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом. Поети і письменники розповідають про головні причини найжахливішої за масштабом та перебігом подій трагедії, яку пережив у 1932-1933 рр. український народ. Автори розповідають про суть трагедії, наголошують на її штучності.

Кожен  громадянин України повинен знати масштаби цієї трагедії, внаслідок якої в мирний час на своїй землі загинули мученицькою смертю мільйони наших земляків, зникли з карти України сотні і тисячі сіл та хуторів. І не тільки знати і пам’ятати, а й передавати це знання дітям і онукам, шанувати пам’ять загиблих, робити все можливе, аби подібні трагедії не могли повторитися НІКОЛИ.

26 листопада в бібліотеці ім. П. Тичини відбулась онлайн-розмова з Віктором Полянецьким - українським прозаїком та журналістом, членом Національної Спілки журналістів України та Національної Спілки письменників України, лауреатом численних літературних премій. Розмова точилась, в тому числі, й навколо трагічної сторінки Української історії – Голодомору. Зустріч з паном Віктором була приурочена до роковин вшанування пам’яті жертв голодоморів – його твори, крім усього іншого, торкаються цієї важкої теми.

В приміщенні бібліотеки ім. П. Тичини також триває книжкова виставка – «Білий янгол свободи»  До дня пам'яті жертв голодоморів.

Годину пам’яті «Свічка плакала в скорботі», присвячену вшануванню жертв голодоморів, було проведено 27 листопада працівниками бібліотеки ім. К. Симонова для читачів та учнів ЗСШ №4 м. Києва.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центральної бібліотечної системи Дніпровського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.