Головна  →  Новини  →  3 грудня 2020

Спектр послуг районного Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю постійно розширюється

Спектр послуг районного Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю постійно розширюється

За сприяння заступника голови Київської міської державної адміністрації Марини Хонди та голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ігоря Щербака завершені роботи з капітального ремонту адміністративної будівлі на першому поверсі  Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району міста Києва (далі - Центр) за адресою: вул. Райдужна, 51. Це надало змогу відкрити групу денного перебування для дітей з інвалідністю та розширити спектр надання соціальних та реабілітаційних послуг.

Наразі в Центрі обслуговується  65 дітей та осіб з інвалідністю, функціонують п’ять груп почасового перебування та три групи денного перебування з організацією триразового харчування для дітей та молоді з інвалідністю.

На сьогоднішній день в Центрі на денному перебуванні знаходиться 16 дітей та 8 осіб з інвалідністю. Діти/особи перебувають під наглядом досвідчених фахівців Центру цілий день (з 9-00 години до 18-00 години). Це надає змогу батькам працевлаштуватись.

В черзі на отримання реабілітаційних послуг перебуває 30 дітей з інвалідністю та 16 осіб з інвалідністю.

Додатково в орендне користування надано приміщення загальною площею 394,77 кв. м на другому поверсі. Тут планується в наступному році провести ремонт та відкрити групи денного та почасового перебування для дітей та молоді з інвалідністю переважно з психічними розладами (синдром аутистичного спектру, Даун синдром, розумова відсталість).    

Додатково.

Також 15 дітей з інвалідністю отримали послуги з іпотерапії (рекреаційна верхова їзда) в Благодійній організації «Іпотерапевтичний центр «Спіріт» завдяки  Громадському проекту №393 «Іпотерапія для дітей з інвалідністю».

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району міста Києва

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку