КМДА Київська міська державна адміністрація


23 грудня 2020

Послугу з іпотерапії отримали діти Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю завдяки громадському бюджету

Послугу з іпотерапії отримали діти Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю завдяки громадському бюджету

Діти районного Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю впродовж вересня-грудня отримали соціальну послугу з іпотерапії - рекреаційної верхової їзди.

Це стало можливим завдяки реалізації проєкту №393 Громадського бюджету м. Києва «Іпотерапія для дітей з інвалідністю». Керівник проєкту – Оксана Григорьєва, допомогла втілити проєкт в життя Благодійна організація «Іпотерапевтичний центр «Спіріт».

Крім самої послуги з іпотерапії діти отримали якісні оздоровчі та реабілітаційні послуги з масажу та ЛФК, відбувалися заняття з логопедом та сеанси каністерапії. Ці заняття проходили в теплій та дружній атмосфері і допомагали дітям розслабитись, зняти емоційну напругу.

По закінченню курсу реабілітації у всіх дітей, які брали участь у проєкті, покращився фізичний стан, зросли пізнавальні та комунікативні навички.

Довідково.

Іпотерапія - це унікальний метод лікування уніфікований протоколом надання допомоги дітям, який має величезний вплив на весь організм комплексно. Його унікальність полягає у фізичному, психологічному та емоційно позитивному впливі на пацієнтів, захворювання яких носять неврологічні, психічні, фізичні та інші серйозні порушення.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.