КМДА Київська міська державна адміністрація


13 січня 2021

В Дніпровському районі відкрили Центр соціальної підтримки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

В Дніпровському районі відкрили Центр соціальної підтримки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Сьогодні, 13 січня, відбулося відкриття Центру Соціальної підтримки дітей та сімей Дніпровського району міста Києва із структурним підрозділом «Соціальна квартира». В новому Центрі, який розташовано в житловому будинку за адресою: бульв. Я. Гашека, 4, розміщені 6 соціальних квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

До відкриття Центру долучилися заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, начальник Служби у справах дітей та сім’ї КМДА Валерій Танцюра, голова Дніпровської районної державної адміністрації Ігор Щербак, заступник голови Дніпровської РДА Алла Загородня, начальник районної Служби у справах дітей та сім'ї Олексій Поліщук, директор Центру соціальної підтримки дітей та сімей Дніпровського району міста Києва Ніна Горидько.

Центр соціальної підтримки дітей та сімей створено з метою забезпечення тимчасовим житлом та наданням комплексу соціальних послуг особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років з міста Києва (оскільки Центр утворено як заклад загальноміського значення). В Центрі надають психологічні, соціально-економічні та інформаційні послуги з метою створення умов для їх соціальної адаптації та підготовки до самостійного життя.

"Діти вперше в житі отримали свої ключі від помешкання та мають власну поштову скриньку, що позитивно сприяє їх соціальній адаптації та інтеграції в суспільство", - відмітив Ігор Щербак.

Співробітники структурного підрозділу «Соціальна квартира» забезпечуватимуть розвиток та підтримку навичок самостійного проживання, формування та підтримку соціальних умінь та навичок, підготовку до сімейного життя, усвідомленого та відповідального батьківства, допомогу в аналізі життєвої ситуації, визначення основних проблем, шляхів їх розв’язання, залучення до самостійного активного вирішення власної складної життєвої ситуації, а також підтримку та зміцнення тривалих зв’язків дітей з біологічними родинами.

Центр соціальної підтримки дітей та сімей передбачає проживання 36 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогоднішній день заселено 3 особи.

Довідково.

З метою створення соціальних квартир Центру соціальної підтримки дітей та сімей - в 2020 році виконано реконструкцію частини будівлі, що розташована на бульв. Я. Гашека, буд. 4, на 4 поверхах одного під’їзду. В рамках виконання робіт із реконструкції виконано:

  • реконструкцію частини приміщень під соціальні квартири Центру соціальної підтримки дітей та сімей (6 трикімнатних квартир);
  • утеплення фасаду;
  • утеплення цоколя;
  • утеплення та заміна покриття покрівлі;
  • заміну оздоблення квартир та сходових клітин;
  • заміну дверей та вікон на енергозберігаючі;
  • ремонт балконів;
  • ремонт вхідної групи;
  • влаштування вимощення;
  • технологічне облаштування приміщень (меблі та обладнання);
  • заміну всіх інженерних мереж (опалення, вентиляція, водопостачання, каналізація, електрика);
  • влаштування системи кондиціонування;
  • підключення газових плит до мережі газопостачання;
  • влаштування слаботочних мереж.

Загальна площа приміщень реконструкції становить 360 кв. м.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.