КМДА Київська міська державна адміністрація


24 лютого 2021

25 лютого стартує «Радіо Леся» та інтелектуально-дискусійна платформа «Косач Talks» до 150-річного ювілею Лесі Українки

25 лютого стартує «Радіо Леся» та інтелектуально-дискусійна платформа «Косач Talks» до 150-річного ювілею Лесі Українки

У рамках масштабного Мистецького проекту «Леся Українка: 150 імен» Міністерство культури та інформаційної політики розгорне медійну платформу «Радіо Леся», ініційовану UA: Радіо Культура, а також інтелектуально-дискусійну платформу «Косач Talks».

З 25 по 27 лютого команда UA: Радіо Культура працюватиме в Українському домі на майданчику «Радіо Леся». Запуск першого ефіру відбудеться о 18 годині — одночасно з відкриттям локації в Українському домі. 26 та 27 лютого ефіри зі сцени «Радіо Леся» звучатимуть наживо з 11 до 17 години.

Платформа «Радіо Леся» є студією, де 25, 26 і 27 лютого команда UA: Радіо Культура створюватиме контент, який можна почути в Києві на 97.6FM або онлайн з будь-якого куточка планети за лінком: bit.ly/RadioLesya.

Зауважимо, що в цей період, з 25 по 28 лютого, в Українському домі також відбуватиметься інтелектуально-дискусійна програма Косач Talks в межах мистецького проекту «Леся Українка: 150 імен». Протягом чотирьох днів відомі гуманітарії та публічні інтелектуали обговорюватимуть багатогранність творчості та життя Лариси Косач-Квітки. 

Косач Talks — дискусійно-інтелектуальна програма, що має засвідчити багатогранність постаті, а також по-новому відкрити життя і творчість Лариси Косач-Квітки. Адже Леся Українка, авторка «Камінного господаря», «Кассандри» та «Лісової пісні», донині має безпрецедентну вагу для українського та світового літературно-культурного процесу.

Мета програми – актуалізувати для сучасників ті грані біографії та численні різноманітні праці Лесі Українки, які й донині залишаються захопливими та актуальними. Ба більше, вони демонструють видатну мисткиню не лише як забронзовілу «фігуру канону». Підтверджують її художньо-інтелектуальні зусилля, що спрямовані на створення системи цінностей, які єднають українську культуру з європейським контекстом.

Більш детально /за посиланням/.

За інформацією kmu.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.