Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Колегія: підсумки Програми економічного і соціального розвитку за 2020 рік, соціальний захист населення та організація роботи інклюзивно–ресурсного центру

Опубліковано 26 лютого 2021 року о 11:50
фото

Сьогодні, 26 лютого, під головуванням очільника району Ігоря Щербака відбулося засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації. Про підсумки економічного і соціального розвитку Дніпровського району міста Києва за 2020 рік доповіла заступник керівника апарату Дніпровської райдержадміністрації Ганна Короткіх.

Доповідач відзначила, що за січень-грудень минулого року до загального фонду бюджету міста Києва надійшло 2 626,4 млн грн податків та зборів, мобілізованих у Дніпровському районі, що на 158,1 млн грн більше, ніж у 2019 році. Темп зростання надходжень становить 106,4%.

Ганна Короткіх поінформувала, що згідно зі статистичними даними у Дніпровському районі обліковується 104 суб’єкти господарювання, які здійснюють випуск і реалізацію промислової продукції або замовляють її виробництво. З них 50 підприємств виробляють продукцію на власних або орендованих потужностях і входять у промисловий комплекс району.

Довідково.

За січень-грудень 2020 року промисловими підприємствами району реалізовано товарної продукції на суму 9 066,3 млн гривень.

Загальний оборот роздрібної торгівлі (з урахуванням товарообороту як юридичних, так і фізичних осіб-підприємців) по Дніпровському району становить, за оперативними даними, 20 084,7 млн грн, що на 2,2% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Впродовж звітного періоду проведено 37 районних ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів, на яких реалізовано 1 232,3 тони сільськогосподарської продукції. Реалізація продукції на ярмарках здійснювалась через 1976 торгових точок.

Також, доповідач зауважила, що продовжується розвиток системи освіти району. Це зумовлено позитивними демографічними зрушеннями, удосконаленням та оптимізацією мережі навчальних закладів, зміцненням матеріально-технічної бази.

Було відновлено 5 груп на 90 місць у діючих закладах дошкільної освіти №№433 «Дивосвіт», 485, 566, 680, НВК «Струмочок». Додатково відкрито 3 інклюзивні групи в ЗДО №№337, 473 та НВК №141 «ОРТ».

Обсяг видатків на утримання галузі «Освіта» за січень-грудень 2020 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився майже на 16%, а середня заробітна плата вчителів - майже на 13%.

Перейшовши до сфери охорони здоров’я, Ганна Короткіх відзначила, що триває використання та удосконалення електронного запису пацієнтів до лікарів спеціалістів консультативно-діагностичних центрів.

Станом на 01.01.2020 року укладено 266 559 декларацій лікаря з пацієнтами (становить 74,8% від населення), які працюють в системі «Medstar Solutions LLC».

Інформуючи про реалізацію державної політики у сфері соціального захисту, доповідач відмітила, що ведеться робота щодо: призначення соціальних допомог та компенсаційних виплат; надання субсидій та пільг на відшкодування витрат населення на оплату за житло та комунальні послуги; ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків; забезпечення пільгами інвалідів, ветеранів війни та праці; надання матеріальної підтримки малозабезпеченим громадянам; контроль щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати та контроль за умовами праці.

Довідково.

Впродовж 2020 року призначено житлові субсидії 29,6 тис. сім’ям.

Далі йшлося про роботу Управління (Центру) надання адміністративних послуг Дніпровського району (Харківське шосе, 18). Його функціонування дало можливість скоротити час та витрати громадян, підприємців на отримання документів дозвільного характеру у відповідності зі Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Державні адміністратори працюють в інформаційній системі «Єдиний дозвільний центр міста Києва».

Довідково.

Управління (Центр) надання адміністративних послуг Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (далі – Центр) здійснює прийом документів на оформлення 152 адміністративних послуг, з них:

  • 46 адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є структурні підрозділи райдержадміністрації;
  • 38 адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є структурні підрозділи виконавчого органу Київської міської ради (КМДА);
  • 68 адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є територіальні органи центральних органів виконавчої влади, визначені розпорядженням КМУ від 16.05.2014 № 523.

Ганна Короткіх зазначила, що Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2018-2020 та бюджетом м. Києва на 2020 рік на об’єкти, головним розпорядником коштів (замовником) по яких виступала Дніпровська райдержадміністрація, були передбачені капітальні видатки в розмірі 408,7 млн гривень. Станом на 01.01.2021 року освоєно коштів на суму 385,3 млн гривень. Загальний рівень виконання становить 94,3% (четвертий результат серед інших районів міста).

Довідково.

Станом на 01.01.2021 року виконано роботи з капітального ремонту на суму 364,4 млн гривень.

Галузі районного господарства, куди у 2020 році спрямовувалися кошти на проведення капітальних ремонтів:

  • «Житлово-комунальне господарство» – 397 об’єктів житлово-комунального господарства району, загалом освоєно – 178,3 млн грн;
  • «Освіта» – 159 об’єктів галузі, загалом освоєно – 166,5 млн грн;
  • «Соціальний захист та соціальне забезпечення» – 15 об’єктів, освоєно – 8,7 млн грн;
  • «Культура та мистецтво» – 3 об’єкта, освоєно – 3,6 млн грн;
  • «Фізична культура та спорт» – 2 об’єкта, освоєно – 1,3 млн грн;
  • «Державне управління» – 2 об’єкта, освоєно – 6,0 млн гривень.

Підсумовуючи Ганна Короткіх зазначила, що у 2020 році Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією забезпечено умови для збереження та розвитку існуючої мережі соціально-економічної інфраструктури району та комфортного проживання його мешканців.

Про зміни в законодавстві щодо розрахунку та призначення держаних соціальних допомог малозахищеним верствам населення в Дніпровському районі міста Києва доповіла начальник районного Управління соціального захисту населення Олександра Соя.

Вона проінформувала, що на обліку в районному Управлінні соціального захисту населення перебуває більше 33 тисяч осіб - одержувачів державної допомоги сім'ям з дітьми, компенсаційних виплат, державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю тощо.

Окремо доповідач зазначила, що в 2020 році введено нову соціальну допомогу – допомога на догляд за літніми людьми, яким виповнилося 80 років і які потребують догляду сторонніх осіб.

У минулому році забезпечено реалізацію антикризової програми Уряду  щодо запровадження на період дії карантину та один місяць після його відміни нового виду допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували ЄСВ. У Дніпровському районі зазначену допомогу призначено близько 900 фізичним особам-підприємцям.

В рамках реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації права дитини відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10,08,2019 №691 ,у 2020 році стартував пілотний проект під назвою «єМалятко». На підставі однієї заяви батьки новонародженої дитини можуть отримати послуги в рамках комплексної послуги «єМалятко», зокрема призначення державної допомогу при народжені дитини, розмір якої становить 41 280 грн (10 320 грн – одноразова виплата і 860 грн - щомісяця впродовж 3 років).

Довідково.

Впродовж 2020 року призначено 3,2 тис. допомог при народжені дитини, з них майже 600 допомог через послугу «єМалятко».

Підводячи підсумок, Олександра Соя зазначила, що районним Управлінням соціального захисту населення вживаються необхідні заходи для забезпечення призначення усіх видів державних соціальних допомог, компенсацій в повному обсязі згідно чинного законодавства.

Про організацію роботи інклюзивно-ресурсного центру №4 Дніпровського району міста Києва доповіла начальник районного Управління освіти Наталія Іваніна. Вона зазначила, що інклюзивно-ресурсний центр є установою, яка утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

Інклюзивно-ресурсний центр №4 Дніпровського району міста Києва працює за адресою: 02060, м. Київ, просп. Соборності, 3А (тимчасово працює  за адресою: просп. Миру, 10).

Довідково.

У Дніпровському районі м. Києва кількість дитячого населення від 2 до 18 років станом на 15.02.2021 становить 65 496 дітей.

Кількість дітей з особливими освітніми потребами, які знаходяться на обліку в інклюзивно–ресурсному центрі становить 1 668 дітей.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux