КМДА Київська міська державна адміністрація


3 березня 2021

На Громадський бюджет Києва подали 156 проектів на загальну суму 63 млн грн

На Громадський бюджет Києва подали 156 проектів на загальну суму 63 млн грн

Станом на 10:00 годину 03 березня подано 156 проектів на суму 63 088 935 грн. Серед них 14 великих проектів на загальну суму 26 млн грн та 144 малих проектів на суму 37 млн грн.

Лідирує "освіта": кияни подали 84 проекти, що становить 54% від їх загальної кількості. "ЖКГ (комунальне господарство, енергозбереження)" – 26 проектів, "культура, туризм" – 14 проектів, "молодь, спорт" – 12 проектів. "Міжтематичні" та "дороги, транспорт"- по 5 проектів, "екологія"  та "здоров'я" по 3 проекти, в категорії "IT (інформаційні технології)" та "соціальний захист" по 1 проекту.

Проекти можна подавати до 24:00 25 квітня 2021 року на сайті  Громадського бюджету.

Нагадуємо, що у ГБ-6 можна подавати проекти у двох категоріях: великі та малі проекти. Вартість малих проектів – від 100,0 до 999,0 тисяч гривень, великих – від 1 до 3 мільйонів гривень. Виділені кошти спрямують на реалізацію малих проектів – 40%, і великих проектів 60%. Відсоток обов’язкового резерву в кошторисі проектів становить 20%. Рейтинг, за яким визначаються проекти-переможці, запроваджується для кожної з категорій. Тобто залежно від кошторису проекту буде визначатися і кількість голосів для перемоги: чим дорожчий проект, тим більше потрібно буде набрати голосів.

Звертаємо увагу, що, починаючи з ГБ-6, можна буде проголосувати за 10 проектів. Кожен містянин зможе підтримати один найкращий, на його думку, проект у кожній із 10 тематик: освіта, громадянське суспільство; молодь, спорт; культура, туризм; дороги, транспорт; екологія; здоров’я; соціальний захист, інклюзія; інформаційні технології (ІТ); ЖКГ; міжтематичні.

Мінімально необхідна кількість голосів підтримки, яку необхідно набрати проекту для включення до переліку проектів, із яких визначаються проекти-переможці: 1 голос на кожну 1 тис. грн запланованого обсягу бюджетних видатків на проект.

Проекти, які не перемогли, але набрали мінімально необхідну кількість голосів, направляються до розпорядників бюджетних коштів для визначення доцільності їхньої реалізації поза рамками передбаченого фінансування на Громадський бюджет Києва.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.