Головна  →  Новини  →  5 березня 2021

В освітніх закладах району проводяться семінари щодо профілактики суїцидальних тенденцій в учнівському середовищі

В освітніх закладах району проводяться семінари щодо профілактики суїцидальних тенденцій в учнівському середовищі

За останні роки збільшилась кількість самогубств серед підлітків. Максимальна кількість самогубств серед неповнолітніх припадає на вік 14-17 років, але якщо вчасно помітити зміни в поведінці дітей і надати допомогу, ризик суїциду можна значно зменшити.

Чому людина, а особливо підліток, скоює такий жахливий вчинок? Що впливає на формування суїцидальної поведінки людини? Які причини можуть призвести до суїциду? Які ознаки того, що підліток може скоїти самогубство? Що можуть зробити адміністрація школи, класні керівники, педагоги для попередження самогубств серед учнів? Для того, щоб проводити ефективну роботу, спрямовану на профілактику суїцидальної поведінки в учнівському середовищі в закладах освіти, необхідно щоб класні керівники та педагоги добре володіли інформацією з даної проблеми, могли помітити учня, у якого відбулися зміни в емоційному стані та надати йому підтримку.

Саме тому в закладах освіти Дніпровського району проводять семінари щодо профілактики суїцидальних тенденцій в учнівському середовищі. Інформаційні заннятя проводяться представниками Дніпровського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в м. Києві спільно з керівниками закладів освіти.

Впродовж зустрічей обговорювалося, як запобігти проявам самоушкодження, як розрізнити суїцидальну поведінку, як запобігти трагедії, як виховувати дитину, щоб навіть у найскладнішій ситуації їй ніколи не спало на думку піти з життя.

Довідково.

Суїцидальна поведінка – це аутоагресивні дії людини, які свідомо та навмисно спрямовані на спрямовані на позбавлення себе життя в результаті зіткнення з нестерпними життєвими обставинами. Фактор навмисності та передбачення смерті від подібних форм поведінки, що відносяться до нещасних випадків.

Інформацію підготовлено відідлом з питань інформаційно політики за матерілами Управління освіти Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку