КМДА Київська міська державна адміністрація


24 березня 2021

Робоча група з контролю за дотриманням підприємствами транспорту посилених протиепідемічних заходів провела перевірку автобусів і маршрутних таксі, які курсують до станцій метрополітену «Дарниця», «Лівобережна»

Робоча група з контролю за дотриманням підприємствами транспорту посилених протиепідемічних заходів провела перевірку автобусів і маршрутних таксі, які курсують до станцій метрополітену «Дарниця», «Лівобережна»

24 березня 2021 року з 8.30 до 10.30 годин робочою групою з контролю за дотриманням підприємствами транспорту вимог розпорядчих документів щодо посилених протиепідемічних заходів на території Дніпровського району в період карантину проведено обстеження автобусів громадського транспорту і маршрутних таксі, які курсують до станцій метрополітену «Дарниця» та «Лівобережна».

До складу робочої групи були залучені працівники Дніпровського управління поліції Головного управління поліції у м. Києві, представники Дніпровської райдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві, комунального підприємства «Муніципальна охорона».

Під час обстеження акцентувалась увага на перевезенні пасажирів в кількості, яка не перевищує 50 відсотків місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, обов’язковості використання водіями та пасажирами медичних масок, наявності інформації для пасажирів стосовно встановлених обмежень для профілактики коронавірусної хвороби COVID-19, обов’язковості проведення дезінфекційних заходів у салонах автобусів (кожні три години).

Робочою групою було проінспектовано маршрути автобусів комунального транспорту №№45, 46, 70, маршрутні таксі: №№405, 476, 544, 589 (перевізник ТОВ «Союз-Авто»), №545 (перевізник ТОВ «Ярославь Авто»), №504 (перевізник ТОВ «Радонь»).

За результатами перевірено 28 транспортних засобів. Під час рейду в окремих транспортних засобах виявлені порушення:

  • перевезення пасажирів в кількості понад 50 відсотків місць для сидіння;
  • відсутність інформації для пасажирів стосовно встановлених карантинних обмежень;
  • недотримання маскового режиму пасажирами.

За результатами перевірок складено 4 протоколи за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також надані перевізникам відповідні попередження.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Дніпровської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.