Головна  →  Оголошення  →  17 червня 2021

До уваги одержувачів житлової субсидії

До уваги одержувачів житлової субсидії

Постановою  Кабінету Міністрів України від 19 травня 2021 року №505 «Деякі питання призначення житлових субсидій» внесено ряд змін в Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене постановою Кабінету Міністрів України № 848 від 21 жовтня 1995 року, зокрема.

Розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитись без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалась у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки які не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих в житловому приміщені (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян буде прийматись на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних, щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 р.

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає за зареєстрованим місцем проживання:

  • заяву;
  • декларацію;
  • довідки про доходи - у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо.

В окремих випадках також надається:

  • копія договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності);
  • договір наймання (оренди) житла (у разі наявності);
  • інші документи, які відповідно до Положення необхідні для розгляду питання по суті (у разі потреби).

Заява та декларація можуть бути подані на прийомі особисто (після попереднього запису), надіслані поштою або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг "Портал Дія", офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

Більш детальну інформацію стосовно оформлення житлової субсидії Ви можете отримати за номерами телефонів «гарячі лінії»: 542-66-60; 542-66-61; 542-66-09, 512-08-07, 512-39-57.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління соціального захисту населення Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку