КМДА Київська міська державна адміністрація


2 серпня 2021

Голова Дніпровської райдержадміністрації здійснив інспектування районних закладів освіти

Голова Дніпровської райдержадміністрації здійснив інспектування районних закладів освіти

02 серпня голова Дніпровського району Ігор Щербак здійснив інспектування готовності освітніх закладів до нового навчального року.

З цією метою сьогодні завітали на житловий масив «Русанівка». І розпочали з візиту до  Русанівського ліцею м. Києва (бульв. Ігоря Шамо, 17А). В закладі виконано капітальний ремонт приміщень, відремонтовано вхідну групу (коридор) та мультифукнціональний зал (комбіноване приміщення: актова + спортивна зала). На сьогоднішній день ремонтні роботи повністю завершено.

В рамках реалізації проекту «Громадського бюджету» в Русанівському ліцеї встановлено нові елементи системи опалення (теплопункти). Крім того в навчальному закладі змонтовано систему погодного (кліматичного) регулювання. Минулого року біля закладу освіти облаштовано велопарковку.

В дошкільному навчальному закладі №452 (вул. Ентузіастів, 41/2) виконується капітальний ремонт харчоблоку. Проектом передбачено виконання ремонтних робіт приміщень кухні, овочерізки, складу зберігання продуктів. На даний час завершено демонтажні роботи та монтаж перегородок. Наразі виконуються роботи з монтажу інженерних мереж. В дитсадочку триває ремонт однієї з груп. В рамках виконання робіт буде відремонтовано буфетну, ігрову кімнату та роздягальню.  Роботи виконуються в рамках Програми соціального і економічного розвитку м. Києва на 2021 рік.

Крім того, частково замінено огорожу навчального закладу. Роботи виконано в рамках фінансування на поточний ремонт закладів освіти.

Завершується капітальний ремонт 2 груп в дошкільному навчальному закладі №441 (Русанівська набережна, 12/3). На сьогоднішній день завершено демонтажні роботи та монтаж інженерних мереж (водопостачання, каналізування, опалення та електроживлення). Завершуються оздоблювальні роботи спальні, роздягальні, групової кімнати та мийки. Наразі в освітньому закладі будівельники виконують оздоблювальні роботи. Готовність об'єкту складає майже 90%.

Також в освітньому закладі частково замінено огорожу  (в рамках виконання поточного ремонту закладів освіти).

На сьогоднішній день триває реконструкція з прибудовою будівлі навчально-виховного комплексу №141 ОРТ (бульв. Ігоря Шамо, 5). Роботи виконуються згідно розпорядження КМДА від 13.11.2019 №1958, в рамках договору про співпрацю у сфері освіти від 20 лютого 2015 року, укладеного між Всесвітнім ОРТ (World ORT) та Дніпровською райдержадміністрацією. Зазначимо, що загальна площа добудови становить 8500 кв. м.

В спеціалізованій школі №137 (вул. Ентузіастів, 7/4) завершено роботи зі створення безбар'єрного середовища: встановлено металевий пандус, облаштовано місця загального користування. Також виконано капітальний ремонт вхідної групи (хол): відремонтовано стіни та підлогу, встановлено нові металопластикові вікна та двері, улаштовано пожежну сигналізацію. На сьогоднішній день в школі №137 виконання всіх робіт з капітального ремонту повністю завершено.

В рамках реалізації проекту «Громадського бюджету» в школі №137 встановлено нові елементи системи опалення (теплопункти). Крім того в навчальному закладі змонтовано систему кліматичного регулювання.

Також голова Дніпровської РДА Ігор Щербак оглянув якість виконання робіт з капітального ремонту фасаду гімназії №136 (вул. Ентузіастів, 29/3). Загальна площа оновленого фасаду становить близько 400 кв. м. В закладі освіти виконано капітальний ремонт місць загального користування: замінено інженерні мережі, сантехніку та умивальники, встановлено нові бойлери та світильники. Відремонтовано стіни, стелю та підлогу. Відмітимо, що в 2019 році в гімназії виконали капітальний ремонт приміщення їдальні.

Наприкінці візиту Ігор Михайлович зазначив, що інспектування районних закладів освіти триватиме й надалі, а робота за підготовкою закладів освіти до початку навчального року залишається на постійному контролі керівництва району.

 

 

 

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління будівництва



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.