КМДА Київська міська державна адміністрація


2 вересня 2021

Районна влада привітала підприємців із професійним святом

Районна влада привітала підприємців із професійним святом

Сьогодні, напередодні державного свята Дня підприємця, яке цьогоріч відзначатиметься 5 вересня, в Дніпровській райдержадміністрації відбулось урочисте зібрання.

Виконувач обов'язків очільника Дніпровського району Павло Бабій вручив відзнаки Київського міського голови і Дніпровської райдержадміністрації 11 представникам бізнесу «За сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток підприємництва та з нагоди Дня підприємця».

«У наш час професію підприємця обирають сильні, ініціативні і енергійні люди. Ви робите надважливу справу для міста та району – створюєте робочі місця, ваші підприємства реалізують товари і послуги для нас споживачів, а деякі з них експортують за кордон. Все це зумовлює покращення інфраструктури столиці, зумовлює її прогрес та добробут киян», - зазначив в.о. голови Дніпровської РДА Павло Бабій.

Підприємців району також привітали перший заступник голови Дніпровської РДА Олесь Маляревич, депутат Київської міської ради Олена Овраменко, заступник начальника Державної податкової інспекції в Дніпровському районі  ГУ Державної податкової служби у м. Києві Марина Лужанська, голова Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій району при Дніпровській РДА Андрій Андрікевич, голова Громадської ради при Дніпровській РДА Анатолій Павленко.

Під час зустрічі представники владних структур, які відповідно до повноважень співпрацюють з бізнесом, та підприємці висловили взаємні побажання щодо подальшого розвитку малого і середнього бізнесу як основи успішного соціально-економічного розвитку Дніпровського району та столиці в цілому.

Начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації Григорій Лобач представив кожного номінанта і презентував їх досягнення:

   1. «За сумлінне виконання податкових зобов’язань перед державою»:

  • директор ТОВ «Альфаприбор» Бацманов Ігор Олександрович;
  • директорТОВ «Лекос» Головня Андрій Олександрович.

   2. «Соціально відповідальний бізнес»:

  • директор-головний лікар ТОВ «Т-Експерт» Літун Любомир Богданович;
  • підприємець Шуляк Мирослава Володимирівна;
  • головний бухгалтер ТОВ «Торговий дім «Укрсплав» Колесникова Ганна Дмитрівна;
  • підприємець Стецюра Денис Олександрович.

    3. «Сильні духом: успішний бізнес внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО»:

  • директор ТОВ «Ремонтна компанія «Альфабуд» Хоха Клімент Олександрович.

   4. «Київський виробник»:

  • головний бухгалтер підприємства ТОВ «Еліт Пошив ТД» Слободенюк Ольга Сергіївна;
  • директор ТОВ «Текстиль-Контакт» Дмитренко Олександр Миколайович;
  • директор ТОВ «ТК-Домашній текстиль» Тодурова Алла Євгенівна;
  • директор ТОВ «Актів лтд» Убога Олена Вікторівна.

Довідково.

День підприємця установлений Указом Президента України від 5 жовтня 1998 року №1110/98 та відзначається у першу неділю вересня.

Згідно з офіційними даними у Дніпровському районі зареєстровано 59,0 тис. суб’єктів підприємницької діяльності (в тому числі 28,2 тис. юридичних осіб та 30,8 тис. фізичних осіб-підприємців), що на 2,4 тис. більше, ніж рік тому.

Незважаючи на карантинні обмеження, завдяки бізнесовим структурам, роботодавцям за 7 місяців поточного року зберігається тенденція виконання показників міського бюджету. До загального фонду бюджету міста Києва, мобілізованих по Дніпровському району надійшло 1 млрд. 868 млн. грн податків та зборів, а це на 392 млн. грн. більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

За рахунок цих коштів модернізуються соціальні об’єкти, реконструюються парки, облаштовуються дитячі майданчики, покращується транспортна інфраструктура.

 З боку міської, за участю районної влади в межах повноважень реалізовані заходи по підтримці бізнесу.  Деякі з них:

  • діє затверджена Київрадою Комплексна міська цільова програма сприяння розвитку підприємництва, промисловості та споживчого ринку на 2019 -2022 роки;
  • діє міська програма фінансово-кредитної підтримки суб’єктам підприємництва, яка дозволяє отримати пільговий кредит на період дії карантину під 1%;
  • запроваджена знижка 50% за оренду комунального майна суб’єктам бізнесу на період карантину до кінця 2021 року. Зокрема, у Дніпровському районі цією пільгою скористалися вже 479 суб’єктів господарювання;
  • організовуються інформаційно-освітні заходи для підприємців стосовно змін до законодавства;
  • функціонують консультативно-дорадчі органи (Рада директорів підприємств промислового комплексу, організацій та установ району, Координаційна рада з питань розвитку малого та середнього підприємництва).

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.