Головна  →  Оголошення  →  8 жовтня 2021

Із 25 листопада до 10 грудня триватиме Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Із 25 листопада до 10 грудня триватиме Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Із 25 листопада до 10 грудня триватиме Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Акція проводиться щорічно за ініціативи Першого всесвітнього інституту жіночого лідерства з 1991 року. Про це повідомляє Національна соціальна сервісна служба України.

Мета акції – підвищити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» 2001 року. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку