Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Дніпровському районі столиці продовжують ділитися успішним досвідом впровадження реформи харчування

Опубліковано 21 жовтня 2021 року о 16:11
фото

До Києва завітали керівники відділів освіти та голови територіальних громад Черкащини задля вивчення досвіду Києва в освітній галузі, зокрема, в запровадженні реформи харчування.

У рамках візиту, керівники відділів освіти та голови територіальних громад Черкащини, після завершення освітнього процесу з дотриманням усіх протиепідемічних вимог, пройшли майстер-клас щодо роботи з сучасним обладнанням харчоблоку, ознайомились із технологічним процесом, взяли участь у презентації приготування комплексного шкільного обіду, а також оглянули харчоблоки у школах Дніпровського району столиці: середньої загальноосвітньої школи №66 (вул. Каунаська, 2) та середньої загальноосвітньої школи №103 (вул. Алматинська, 89).

Керівники відділів освіти територіальних громад Черкаської області побували і в першому в Україні Мистецькому ліцеї «Зміна» (вул. Краківська, 20), де нараховується понад 30 студій, лабораторій, творчих майстерень та художніх колективів.

«Ми відкриті для обміну досвідом. Сьогодні розказуємо колегам – управлінцям як упродовж років змінюємо шкільне харчування у Києві. Для впровадження нових форм харчування спочатку потрібно було відремонтувати та переоснастити харчоблоки. Вже чотири роки поспіль  ми активно працюємо над тим, аби харчування в закладах освіти міста вийшло на якісно новий рівень», – розповіла директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

За її словами, в місті за ці роки у кожній третій школі та у кожному п’ятому дитячому садочку проведено ремонт харчоблоку, а у 80% закладів освіти столиці частково замінено обладнання. Тільки у 2021 році на капітальний ремонт харчоблоків із заміною обладнання Київ додав більше 19 млн грн до державної субвенції, що втричі більше від передбаченого нормами.

«З 2018 року ми почали вивчати суспільну думку щодо організації харчування у закладах освіти. За цей час проведено 5 системних досліджень, у яких взяли участь 91,2 тис. учнів та їх батьків. За три роки активної роботи щодо поліпшення шкільного харчування ми зробили серйозний прорив. На сьогодні вже майже дві третини учнів молодших класів вважають їжу смачною, хоча ще на початку 2019 року у смітник йшло майже 80 відсотків шкільних сніданків» - зазначила Олена Фіданян.

Нагадуємо, що Києві постійно модернізують галузь освіти та створюють нові технології й проєкти для її розвитку. Наразі найактуальнішими питаннями лишаються організація мультипрофільного харчування, впровадження базового фінансового нормативу дошкільної освіти, інформаційно-аналітичного ресурсу «Карту освітніх потреб» та дистанційне навчання в умовах пандемії.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Департаменту освіти і науки КМДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux