Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2021

Колегія: готовність району до опалювального сезону 2021/2022 років та реалізації громадських проектів

Колегія: готовність району до опалювального сезону 2021/2022 років та реалізації громадських проектів

Сьогодні під головуванням керівника району Ігоря Щербака відбулось засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про стан підготовки господарства до опалювального сезону 2021-2022 років у Дніпровському районі столиці доповіла начальник управління житлово-комунального господарства райдержадміністрації Надія Косар. Вона відзначила, що з метою координації і контролю за ходом виконання робіт та проходженням опалювального сезону було утворено оперативний районний штаб.

Доповідачка зазначила, що в районі до опалювального періоду підготовлено 1378 житлових будинків всіх форм власності. Теплопостачанням житлові будинки забезпечуватимуться від джерел КП «Київтеплоенерго» та ТОВ «Євро-Реконструкція», 8 приватних котелень надають послуги 12 житловим будинкам некомунальної форми власності.

Окрім цього здійснено перевірку житлово-експлуатаційних дільниць  щодо стану підготовки житлових будинків до опалювального періоду. В цілому отримано 1294 акти готовності, в тому числі  343 гарантійних листів.

Також доповідачка проінформувала, що Комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Дніпровського району для своєчасної роботи з прибирання снігу на підпорядкованих територіях підготовлено 11 одиниць спецтехніки, відповідний інвентар та спецодяг, заготовлено 60 т піскосоляної суміші. Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району» підготувало 42 одиниці спецтехніки, заготовило 418,14 т солі, 590 т піскосоляної суміші,  65т піску та  8,72 т фракційних матеріалів. ( Див. презентацію доповіді Н. Косар)

Співдоповідач з першого питання в. о. директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Сергій Вітковський також проінформував присутніх про підготовку підприємства до роботи в осінньо-зимовий період. Він відмітив, що з 23 жовтня підключення будинків комунальної форми власності буде проводиться згідно графіків погоджених з теплопостачальними організаціями. 20 бригад комунальників працюватимуть в посиленому режимі, аби протягом 10-ти днів в домівках дніпровчан було тепло.

Окремо про стан підготовки освітянської галузі до опалювального сезону 2021-2022  років доповіла начальник районного управління освіти Наталія Іваніна. Вона відзначила, що отримано акти готовності до опалювального періоду для 142 будівель закладів освіти комунальної власності. Для подолань наслідків негоди заклади освіти забезпечені снігоприбиральною технікою та необхідним інвентарем.

Про стан підготовки медичних закладів району до опалювального сезону йшлося у доповіді начальника відділу охорони здоров’я Володимира Коропецького, а про готовність закладів культури проінформувала начальник відділу культури РДА Оксана Мерінова.

Підсумовуючи інформацію щодо підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років, голова райдержадміністрації Ігор Щербак зазначив, що район готовий до вчасного старту і до стабільного проходження опалювального періоду, а комунальні підприємства підготувалися до ефективної роботи в осінньо-зимовий період.

Наступне питання, яке розглядалось на засіданні Колегії, стосувалось реалізації у 2021 році громадських проектів – переможців конкурсу за рахунок коштів громадського бюджету міста Києва та проектів переможців на 2022 рік. Начальник фінансового управління райдержадміністрації В’ячеслав Лавров, який доповідав по суті даного питання, відзначив, що в поточному році в районі реалізуються 24 проєкти на суму 7,6 млн. гривень. В повному обсязі завершено реалізацію  восьми проектів, ще п’ять - на стадії завершення. На 2022 рік подано 128 проектів, з яких 33 проекти (на суму 10167,8 тис. грн) за результатами голосування визначено переможцями. (Див. презентацію доповіді В. Лаврова)

Наприкінці виступупів  були напрацьовані відповідні рішення та доручення.

Після засідання Колегії відбулась чергова робоча нарада з актуальних питань життєдіяльності району під головуванням голови Дніпровської райдержадміністрації Ігоря Щербака.

Про стан протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID – 19 у Дніпровському районі доповів начальник районного відділу охорони здоров’я Володимир Коропецький. Він відмітив швидке погіршення ситуації – збільшення кількості захворілих та важкість перебігу хвороби. Ігор Щербак, вкотре, відмітив необхідність пришвидшення вакцинації працівників всіх структурних підрозділів райдержадміністрації.

Про стан освоєння бюджетних коштів та капіталовкладень по об’єктах будівництва та капремонту доповіла в.о. керівника апарату Дніпровської РДА Ганна Короткіх. Наступний блок питань стосувався стану виконання документів органів влади вищого рівня, службової документації та стан виконавської дисципліни, а також опрацювання звернень громадян, що надійшли до Дніпровської райдержадміністрації та КБУ «Контактний центр м. Києва».

Доповідаючи про стан благоустрою на території району заступник начальника відділу контролю за благоустроєм Максим Степанов проінформував, що за тиждень складено 19 протоколів про адміністративні правопорушення та 112 приписів. Максим Вікторович відзначив, що 23 жовтня в рамках  місячника з благоустрою пройде друга толока у парку «Перемога». Також серед локацій – зелені зони по вул. Вифлеємській та Вершигори.

Керівники комунальних підприємств району прозвітували про проведену роботу за напрямками за тиждень. За результатами наради були оформлені відповідні протокольні доручення.

 

Під головуванням керівника району Ігоря Щербака  22 жовтня відбулось чергове засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації та робоча нарада з актуальних питань життєдіяльності районуПро стан підготовки господарства до опалювального сезону 2021-2022 рр у Дніпровському районі доповіла начальник Управління житлово-комунального господарства Надія Косар
  
 В.о. директора Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Сергій Вітковський проінформував про підготовку підприємства до роботи в осінньо-зимовий період Про стан підготовки освітянської галузі до опалювального сезону доповіла начальник управління освіти Дніпровської РДА Наталія Іваніна
  
 Начальник фінансового управління РДА В’ячеслав Лавров доповів про реалізацію у 2021 році громадських проектів - переможців конкурсу за рахунок коштів громадського бюджету міста Києва та проектів переможців на 2022 рік Начальник відділу охорони здоров’я Володимир Коропецький проінформував про стан протиепідемічних заходів спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції у Дніпровському районі
  
 Про стан освоєння бюджетних коштів та капіталовкладень по об’єктах будівництва та капремонту доповіла в.о. керівника апарату Дніпровської РДА Ганна Короткіх Про стан благоустрою на території району доповів заступник начальника відділу контролю за благоустроєм Максим Степанов
  

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку