Головна  →  Новини  →  8 грудня 2021

На фасаді будинку по вул. Дніпровська набережна, 9-а відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Геннадію Бєлофастову

На фасаді будинку по вул. Дніпровська набережна, 9-а відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Геннадію Бєлофастову

08 грудня голова Дніпровської райдержадміністрації Ігор Щербак разом з депутатом Київської міської ради Андрієм Странніковим взяли участь в урочистому відкритті меморіальної дошки солдату окремого загону спеціального призначення "Азов" Геннадію Бєлофастову, загиблому в зоні бойових дій на сході  України. Дошку встановлено на фасаді будинку по вул. Дніпровська набережна, 9-а, де Геннадій проживав з батьками та досі живе його брат, також учасник АТО/ООС.

Вшанувати пам’ять Героя також прийшли рідні загиблого, депутати Київради попередніх скликань  Ярослав Горбунов та Віталій Росляков, побратими, учасники АТО/ООС та мешканці району.

Звертаючись до присутніх, Ігор Михайлович зазначив: «Допоки житимуть люди, житиме і пам’ять про Героїв. На їх прикладах будуть виховуватися діти, а пам’ять про них передаватиметеся з покоління у покоління. На їх прикладах виростуть і збудують нову, єдину не на словах, а на ділі Україну».

Після виконання Державного гімну України, право відкрити меморіальну дошку було надано побратиму Геннадія Бєлофастова.

Довідково.

Указом Президента України № 176/2015 від 25 березня 2015 року, "За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", Бєлофастов Геннадій Миколайович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

 

Відкриття меморіальної дошки солдату окремого загону спеціального призначення "Азов" Геннадію Бєлофастову

 

Вшанувати пам’ять загиблого Героя прийшли побратими, учасники АТО/ООС та мешканці району

 

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку