Головна  →  Новини  →  6 січня 2022

Людина з її потребами – першочерговий орієнтир у роботі районної влади

Людина з її потребами – першочерговий орієнтир у роботі районної влади

Сьогодні голова Дніпровського району Ігор Щербак завітав до Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, аби привітати колектив Центру з Різдвом Христовим та оглянув якість виконання капітального ремонту приміщень, встановленого обладнання та тренажерів.

«Хай благодать Святвечора та радісна Різдвяна звістка наповнить ваші домівки теплом, надією і любов’ю», - побажав Ігор Михайлович присутнім.

Ігор Щербак відмітив, що в столиці постійно зростає рівень підтримки людей з інвалідністю й малозахищених верств населення. Яскравим прикладом цього є подальший активний розвиток Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району. Адже за підтримки районної влади в 2021 році продовжувались ремонтні роботи в приміщеннях за адресою вул. Райдужна, 51. Тут було виконано капітальний ремонт навчальних та робочих приміщень, замінено сантехніку та відремонтовано санітарні кімнати, встановлено спецобладнання та оздоровчі тренажери, придбано спеціальні та офісні меблі, відремонтовано фасад, облаштувано спортивний та ігровий майданчики для дітей та осіб з інвалідністю на прибудинковій території Центру.

Ігор Михайлович оглянув учбові та робочі приміщення, встановлене навчальне та оздоровче обладнання, акцентувавши увагу на відповідності нормам безбар’єрного середовища. Начальник районного управління будівництва Іван Брижко дав пояснення по кожній кімнаті щодо якості виконання будівельних та ремонтних робіт.

Загалом голова Дніпровського району Ігор Щербак залишився задоволеним виконанням ремонтних робіт.

Наразі триває підготовка приміщень Центру до початку роботи в оновлених приміщеннях: виконується прибирання, налаштування обладнання та тренажерів тощо. В кінці січня на початку лютого оновлений Центр продовжить роботу. На сьогоднішні день в Центрі перебуває 95 осіб, а після відкриття буде вже 130 дітей та осіб з інвалідністю.

«Вважаю дуже важливим, що проблеми людей з інвалідністю, які ще за радянських часів не мали розуміння у влади та суспільства, тепер вирішуються й люди отримують необхідну підтримку», – підкреслив Ігор Михайлович.

Тож робота триває, Дніпровська РДА та Центр постійно працюють над збільшенням надання якісних  реабілітаційних та соціальних послуг дітям та молоді з інвалідністю.

Далі голова Дніпровської райдержадміністрації Ігор Щербак завітав до районного Управління соціального захисту населення, де біля будівлі побудоване місце для очікування відвідувачів з тіньовим навісом. Як зазначив Ігор Михайлович, створення зручної зони для громадян сприятиме покращенню прийому відвідувачів на вулиці, особливо в період діючих карантинних обмежень через пандемію COVID-19 та під час негоди. Також, в рамках виконання робіт, встановили зручний пандус для осіб з обмеженими можливостями, на будівлі змонтували інформаційне табло та працює гучномовець для покращення роботи з громадянами. Окремо зазначимо, що в Управління соціального захисту населення активно працює черга «попереднього запису».

Під час перевірки нового майданчика Ігор Михайлович зустрів хоровий колектив «Вербиченька» Територіального центру соціального обслуговування населення та отримав задоволення від щедрівок у їх виконанні.

Також районна влада велике значення приділяє роботі зі зверненнями громадян, розуміючи, що за кожним з них стоїть людина з її бідами та проблемами.

Одним з дієвих інструментів у вирішені нагальних питань громадян, що стосуються життєдіяльності міста, є їх звернення до КБУ «Контактний центр міста Києва 1551». За минулий рік надійшло 87697 звернень громадян до Дніпровської райдержадміністрації, які надійшли від КБУ «Контактний центр міста Києва 1551», оперативно опрацьовувалися установами та комунальними підприємствами району у встановлені терміни. Заявникам за результатами надавалися обґрунтовані і вичерпні відповіді по вирішенню порушених у зверненнях питань.  Основний акцент робився на швидкість розгляду, якість роботи, задоволеність заявників виконанням робіт та зворотній зв’язок із заявниками. Завдяки щоденній злагодженій роботі працівників комунальних підприємств та всіх структурних підрозділів райдержадміністрації, протягом року надійшло 711 подяк від мешканців району, що є найвищою оцінкою роботи.

Так, оцінка ще й підтверджується високими рейтинговими показниками, адже, як правило, впродовж року серед усіх районів столиці, Дніпровський район за підсумками року займав 1-3 місця. В Дніпровській РДА підбили підсумки щодо рівня виконання звернень громадян з питань «Життєдіяльності району», житлово-комунального господарства та забезпечення благоустрою.

За підсумками роботи 2021 року Дніпровський район зайняв 2 місце серед десяти районів міста  Києва за показником «Життєдіяльності району». Але є ще й інші показники, які будуть визначені трохи згодом, проте ми впевнені, що Дніпровський район залишиться на лідируючих позиціях та займатиме високі місця.

Також через відділ роботи зі зверненнями громадян до Дніпровської райдержадміністрації за минулий рік надійшло 3374  звернення громадян, в яких було порушено 4712 питань. Найбільше громадян турбували питання житлово-комунального господарства, соціального захисту, житлової політики, забезпечення законності та правопорядку. Всі звернення опрацьовано у встановлені терміни. Робота продовжується та знаходиться на постійному контролі керівництва району та його служб, адже є розуміння того, що перш за все існує людина з її потребами.

 

Голова Дніпровського району Ігор Щербак привітав колектив Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю з Різдвом Христовим
 
Ігор Михайлович поспілкувався з вихованцями Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю
 
Голова району оглянув результати капітального ремонту приміщень Центру
 
Голова району Ігор Щербак оглянув результати капітального ремонту приміщень Центру
 
Ігор Михайлови оглянув приміщення Центру після капітального ремонту
 
Голова району Ігор Щербак оглянув спортивне та ігрове обладнання
 
Ігор Щербак побажав подальших успіхів у роботі Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, запевнивши у всебічній підтримці з боку районної влади
 
Ансамбль «Вербиченька» Територіального центру соціального обслуговування населення співає щедрівки
 
Ігор Щербак зустрів хоровий Ансамбль «Вербиченька»
 
Біля будівлі Управління соціального захисту населення Дніпровського району (вул. Курнатовського, 7А) збудовано місце для очікування відвідувачів з тіньовим навісом

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики 

Перейти до спискуВерсiя для друку