Головна  →  Новини  →  15 лютого 2022

Співробітникам Інституту хімії високомолекулярних сполук НАНУ розповіли про особливості Територіальної оборони

Співробітникам Інституту хімії високомолекулярних сполук НАНУ розповіли про особливості Територіальної оборони

Сьогодні трудовий колектив Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України поінформували про набір до сил територіальної оборони для проходження служби за контрактом. До зустрічі та обговорення питання Територіальної оборони у Дніпровському районі столиці долучилися військовий комісар центру комплектування та соціальної підтримки Дніпровського району (РТЦК та СП) Олександр Майборода, т.в.о. голови Дніпровської райдержадміністрації Павло Бабій, в.о. командира батальйону територіальної оборони Дніпровського району Олександр Ґазєєв, керівництво та співробітники інституту.

В своєму виступі Олександр Майборода розповів учасникам зустрічі про вимоги до кандидатів на військову службу та які обов’язки будуть виконувати військові територіальної оборони, особливості діяльності та функції Тероборони. Окремо доповідач зупинився на питанні військової служби за контрактом.

«Сьогодні ми повинні чітко розуміти, як вибудована система управління та функціонування військових частин територіальної оборони. Має бути сформований кадр військових частин Територіальної оборони району», - наголосив військовий комісар.

Відповідаючи на питання співробітників Інституту Олександр Майборода розповів про різницю між добровольчими формуваннями та батальйоном територіальної оборони.

«Військовослужбовці територіальної оборони не тільки забезпечуватимуть територіальну цілісність країни, виконуючи завдання на території області, а й надаватимуть допомогу населенню у разі виникнення надзвичайних ситуацій та потреби ліквідації наслідків», відмітив в.о. командира батальйону територіальної оборони Дніпровського району Олександр Ґазєєв.

Ветерани, військовозабов’язані запасу, військовослужбовці та громадяни котрі мають бажання долучитися до батальйонів Територіальної оборони пройдуть спеціальну підготовку з професійними інструкторами з таких напрямків як: орієнтування на місцевості, тактика, інженерна підготовка, тактична медицина, вивчення сучасних зразків озброєння, поводження в надзвичайних ситуаціях, заняття з бойової підготовки тощо.

Детальну інформацію щодо долучення до територіальної оборони Дніпровського району можна отримати за телефонами:

  • (068) 544-08-80 Олександр Борисович;
  • (098) 561-47-74 Олександр Олексійович;
  • (050) 643-69-68 черговий батальйону територіальної оборони (цілодобово);
  • (044) 290-44-52 черговий Дніпровського РТЦК та СП (цілодобово).

Адреса батальйону територіальної оборони Дніпровського району (Дніпровський РТЦК та СП): м. Київ, вул. Юрія Поправки, 14А.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центру комплектування та соціальної підтримки Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку