Головна  →  Новини  →  22 лютого 2022

Колегія: підведено підсумки Програми економічного і соціального розвитку на 2021рік та виконання заходів міської програми «Безпечна столиця»

Колегія: підведено підсумки Програми економічного і соціального розвитку на 2021рік та виконання заходів міської програми «Безпечна столиця»

Сьогодні, 22 лютого, під головуванням т.в.о. голови Дніпровського району Павла Бабія відбулося засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації.

Про підсумки економічного і соціального розвитку Дніпровського району столиці за 2021 рік доповів начальник районного відділу економіки Сергій Редчиц. Він відзначив, що за січень-грудень 2021 року до загального фонду бюджету міста Києва надійшло 3 291,5 млн грн податків та зборів, мобілізованих у Дніпровському районі (що на 665,1 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року).

Сергій Редчиц проінформував, що за 2021 рок промисловими підприємствами Дніпровського району реалізовано продукції на суму 12 638,1 млн грн (на 39,4% більше порівняно з відповідним періодом 2020 року). Окрім того, 14 підприємств Дніпровського району реалізовували свою продукцію на експорт. За звітний період експортовано промислової продукції на суму 4 289,9 млн грн (частка в реалізації 33,9%), що на 44,1% більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Також доповідач зупинився окремо на районних галузях освіти, культури, соціального захисту, фізичної культури і спорту, охорони здоров’я, відмітивши їх поступовий подальший розвиток.

Сергій Редчиц зауважив, що Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки (далі – Програма) та бюджетом м. Києва на 2021 рік на об’єкти, головним розпорядником коштів (замовником) по яких виступала Дніпровська райдержадміністрація, були передбачені капітальні видатки в розмірі 260,4 млн гривень. Станом на 01.01.2022 року освоєно коштів на суму 227,9 млн грн, а загальний рівень виконання  становить 87,5 %.

Загалом по Дніпровському району на замовлення Дніпровської райдержадміністрації здійснено капітальний ремонт на 249 об’єктахна суму 227,7 млн гривень.

Довідково.

Галузі районного господарства, куди у 2021 році спрямовувалися кошти на проведення капітальних ремонтів:

  • «Житлово-комунальне господарство» – 150 об’єктів житлово-комунального господарства району, загалом освоєно – 84,4 млн грн;
  • «Освіта» – 88 об’єктів галузі, загалом освоєно – 122,6 млн грн;
  • «Соціальний захист та соціальне забезпечення» – 6 об’єктів, освоєно – 7,4 млн грн;
  • «Культура та мистецтво» – 2 об’єкта, освоєно – 2,5 млн грн;
  • «Державне управління» – 3 об’єкта, освоєно – 10,8 млн грн.

В частині капітальних вкладень по об’єктах Програми на 2021 рік за замовленням Дніпровської райдержадміністрації виконано робіт на суму 0,2 млн гривень. Проведено вишукувальні роботи, а саме: контрольне геодезичне знімання побудованих каналізаційних мереж об’єкту та інше  «Каналізування приватного сектору ДВРЗ».

Окремо доповідач відмітив, що завдяки використанню системи електронних закупівель ProZorro при проведенні закупівель розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів бюджету м. Києва Дніпровського району в 2019 році вдалося зекономити 36,74 млн грн бюджетних коштів.

Підсумовуючи Сергій Редчиц зазначив, що впродовж 2021 року Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією були забезпечені умови для збереження та розвитку існуючої мережі соціально-економічної інфраструктури району та комфортного проживання його мешканців.

Про виконання заходів «Міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності в м. Києві «Безпечна столиця» на 2019 – 2021 роки» доповів начальник Дніпровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві Михайло Ніконов.

Доповідач проінформував про проведену роботу щодо профілактики, розкриття та розслідування злочинів, зміцнення взаємодії з районними органами виконавчої влади та іншими правоохоронними органами з питань забезпечення громадського порядку. Він зазначив, що вжиті заходи дозволили в цілому забезпечити контроль за криміногенною ситуацією у районі, а також сприяти закріпленню позитивних тенденцій на окремих напрямках оперативної службової діяльності.

Довідково.

За 12 місяців 2021 року зменшилась кількість заяв та повідомлень громадян зареєстрованих до бази даних «Єдиний облік» ІПНП України з 88 273 (в 2020 році) до 85 322 (в 2021 році), що на 3,3% менше.

Михайло Ніконов відзначив, що для покращення стану профілактики та розкриття правопорушень, пов’язаних з вчиненням пограбувань, крадіжок з квартир та автомобілів, особовим складом управління поліції на постійній основі проводяться відпрацювання найбільш вражених вказаними кримінальними правопорушеннями мікрорайонів. В цілому доповідач відмітив зменшення (в порівнянні з минулим роком) на 4,5%  рівня злочинності в районі.

Співдоповідачем з цього питання виступив головний спеціаліст з питань взаємодії з правоохоронними органами Дніпровської райдержадміністрації Григорій Мельник. Який зазначив, що підрозділи райдержадміністрації продовжували виконання віднесених до її повноважень завдань, визначених Міською комплексною цільовою програмою «Безпечна столиця». Він відмітив, що в районі проводилася робота щодо профілактики терористичної, техногенної загрози, поведінки громадян в надзвичайних ситуаціях тощо.

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні рішення.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку