Головна  →  Новини  →  28 вересня 2022

В бібліотеках району проходять різноформатні заходи

В бібліотеках району проходять різноформатні заходи

Сьогодні бібліотека – це не тільки заклад, що зберігає книги та інші носії текстів, вони є сучасними інформаційними центрами, майданчиками, де відбувається живе спілкування, обмін думками, навчання, творчі зустрічі тощо.

Підтвердженням цьому є робота бібліотечної системи Дніпровського району. Скільки різноманітних цікавих заходів проводиться в бібліотеках! Наприклад, в бібліотеці ім. П.Усенка нещодавно провели зустріч з легендою української спортивної журналістики України, спортсменом, письменником, засновником «Національного реєстру рекордів України», головою «Клубу незвичайних рекордсменів», мандрівником – Валентином Щербачовим.

Аудиторія із захопленням слухала історії та цікаві випадки з життя спортивного журналіста, про мандрівки в Гімалаї та Антарктиду, проілюстровані уривками з власних фільмів. Валентин Васильович – людина з активною громадянською позицією і в наші важкі часи розробляє і втілює в життя власну програму реабілітації військових після поранень.

А працівники бібліотеки ім. К. Симонова організували і провели зустріч із студентами першого курсу Вищого професійного училища № 25 «Бібліотека: від книги до мети». В інтерактивній формі говорили про те, як книги можуть допомогти у реалізації своєї мрії, як знайти «свої» книги, як читання історій про інших людей допомагає розвинути так звану «теорію розуму», підвищувати емпатію та робити нас більш людяними.  Для того, щоб орієнтуватися у сучасному світі книги, запропонували молодим людям кілька ресурсів, добірку акаунтів про книги та перелік цікавих книжкових блогерів.

В бібліотеці ім. П. Тичини, в свою чергу, продовжує працювати Розмовний клуб української. Де вивчають українську мову, застосовуючи різноманітні активності в межах одного заняття - обговорюють, пишуть, відгадують, малюють. Також в цій бібліотеці працює пункт збору допомоги для переселенців та військових на передових позиціях за ініціативи Благодійного фонду Рідновір. Тут збирають та потім передають тим, хто боронить нашу країну від ворога та наближає перемогу, одяг, взуття, приладдя для виготовлення окопних свічок, а також браслети-обереги, які плели під час майстре-класів читачі та працівники бібліотеки.

Проводяться також інформаційно-пізнавальні заходи з нагоди урочистих дат чи визначних історичних подій. Так, наприклад, напередодні 81-річчя від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру, до Дня пам’яті цієї трагедії бібліотека ім. К. Симонова провела урок пам’яті “Бабин Яр. Місце болю” для першокурсників Вищого професійного училища № 25. Робота триває!

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу культури Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку