Головна  →  Новини  →  3 листопада 2022

На засіданні Громадської ради розглянули питання забезпечення громадського порядку в Дніпровському районі

На засіданні Громадської ради розглянули питання забезпечення громадського порядку в Дніпровському районі

Учора відбулося чергове засідання Громадської ради при Дніпровській РДА за участі т.в.о. голови Дніпровської райдержадміністрації Павла Бабія. На засіданні розглядалося лише одне питання: «Про стан забезпечення громадського порядку в Дніпровському районі м. Києва в умовах воєнного стану».

До обговорення вкрай важливої теми для району долучилися начальник Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві Михайло Ніконов та головний спеціаліст з питань взаємодії з правоохоронними органами Дніпровської РДА Григорій Мельник.

На початку засідання Павло Миколайович відмітив, що районна влада тісно співпрацює з поліцією, добровольчими формуваннями територіальних громад (ДФТГ) та Теробороною. Комунальні служби та структурні підрозділи РДА залучалися до облаштування блокпостів, перекриття доріг, допомоги у забезпечені громадського порядку тощо.

З перших днів повномасштабного військового вторгнення росії Дніпровська райдержадміністрація активно допомагає Збройним силам України. Вже передано військову амуніцію та дрони, продукти харчування та засоби особистої гігієни, речі та ін.

 «В районі активно ведеться робота з облаштування як стаціонарних пунктів обігріву, так і на випадок позаштатних надзвичайних ситуацій. На сьогоднішній день в житлово-експлуатаційних дільницях вже встановлено печі-буржуйки, триває заготівля запасу дров. Також районна влада співпрацює з іноземними інвесторами щодо допомоги в облаштуванні захисних споруд цивільного захисту», - підкреслив Павло Бабій.

Наприкінці свого виступу очільник Дніпровського району звернувся до Громадської ради з ряду питань, над якими працює райдержадміністрація, з пропозицією взяти участь у їх вирішенні. Зокрема, стосовно благоустрою територій місць стихійних кладовищ домашніх тварин, обладнання укриттів під пункти обігріву, проведення роз'яснювальної роботи серед населення щодо необхідності  носіння в темну пору доби світловідбивних стрічок.

В свою чергу Михайло Ніконов розповів про особливості роботи поліції зважаючи на воєнний стан та регулярні відключення електроенергії. Окремо поінформував про здійснені заходи із забезпечення правопорядку в районі.

Члени Громадської ради підняли ряд проблемних питань, серед яких: встановлення достатньої кількості відеокамер на території району (в рамках реалізації міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця»), роботи медичних центрів з замісної терапії, конфліктної ситуації навколо гаражних кооперативів тощо.

Насамкінець, з метою тісної комунікації заради усунення спільними зусиллями нагальних проблем забезпечення правопорядку у Дніпровському районі столиці, було домовлено про проведення робочих зустрічей Громадської ради з Михайлом Ніконовим.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку