Головна  →  Новини  →  11 листопада 2022

Робочий візит т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія до Інституту відновлюваної енергетики

Робочий візит т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія до Інституту відновлюваної енергетики

Сьогодні т.в.о. голови Дніпровської райдержадміністрації Павло Бабій здійснив робочий візит до Інституту відновлюваної енергетики Національної академії наук України, що в Дніпровському районі.

До робочої зустрічі з керівництвом інституту долучились начальник відділу з питань промисловості, підприємства та регуляторної політики Григорій Лобач і директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду» Іван Красний.

Директор Інституту, професор Степан Кудря і керівники профільних відділів проінформували про науково-технічні розробки, пов’язані з питаннями освоєння енергії відновлюваних джерел, екології та охорони навколишнього середовища. Було презентовано комплексні системи енергопостачання на базі відновлювальних джерел енергії.

Науковцями також було відмічено, що Інститут допомагає нашим захисникам, зокрема, передав п’ять автономно-переносних сонячних електростанцій. Комплектування здійснено на кошти, зібрані колективом Інституту.

Як зазначив Павло Бабій, наразі районна влада робить все можливе, щоб бути готовими і допомогти мешканцям на випадок відсутності електропостачання в місті.

В рамках зустрічі обговорили напрямки співпраці щодо встановлення джерел альтернативного живлення в пунктах обігріву, облаштованих в Дніпровському районі, які працюватимуть на випадок виникнення надзвичайної ситуації (у разі довготривалої відсутності центрального опалення та електропостачання).

За результатами робочої зустрічі прийняли рішення укласти договір про співпрацю і розпочати підготовчі роботи по реалізації проєкту.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Дніпровської райдержадміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку