Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

15 листопада – Всесвітній день рециклінгу

Опубліковано 15 листопада 2022 року о 13:25
фото

Щороку 15 листопада відзначається Всесвітній день переробки вторинної сировини або рециклінгу.

Історія розвитку цивілізації заснована на використанні природних запасів, які сформувалися в процесі розвитку планети та підійшли до меж вичерпання. На сьогоднішній день людство витратило приблизно третину природних ресурсів. Важливо витрачати їх економно, одночасно підшукуючи їм альтернативу і займаючись вторинною переробкою вже використаної сировини.

Багато людей, споживаючи будь-яку продукцію, не задумуються про подальший шлях твердо побутових відходів. Люди викидають мільярди тон сміття, влаштовуючи величезні звалища поліетиленових пакетів, пластмаси, покришок, побутової техніки, розпад яких триватиме століттями.

Настав час розумного використання ресурсів планети. Сміття треба переробляти, даючи вже використаній сировині друге життя.

Переробка однієї пластикової пляшки заощадить енергії, достатньої для живлення лампочки протягом трьох і більше годин. Під час переробки п'яти пластикових пляшок виходить достатньо ізоляційного волокна, щоб наповнити лижну куртку. На переробку паперу йде на 70% менше енергії, ніж на її виробництво із сировини.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, вивчаючи питання реальної можливості ринку по заміщенню одноразового пластику, підписало меморандум про співпрацю з однією з провідних українських консалтингових агенцій Pro-Consulting.

Компанія вже поділилась з Міністерством результатами досліджень ринку одноразового посуду, паперового та пластикового, ринку біогранули та біорозкладного посуду.

“Ці матеріали допоможуть сформувати підґрунтя для розробки законопроєкту щодо обмеження використання одноразової пластикової продукції в Україні. Адже маємо завдання від Президента продовжувати рух європейським шляхом, у тому числі й імплементувати Директиву ЄС 2019 року (2019/904)  про одноразовий пластик”, - зазначив заступник Міністра  захисту довкілля та природних ресурсів України Євгеній Федоренко. 

За його словами, наступним кроком стане підготовка поглибленої аналітики наскільки широко застосовується пластик в різних галузях економіки України. На її основі буде сформовано практичний план зі скорочення його використання та заміщення. Це буде досить актуально в період післявоєнної відбудови та відновлення. 

“Попри війну, ми продовжуємо слідувати європейським тенденціям у боротьбі із пластиковою навалою. Нашій країні вистачатиме клопоту із відходами руйнації, тож важливо не захаращувати території ще й пластиковим сміттям. Потрібно вже зараз подбати, щоб після перемоги Україна була ще більш сучасною, цивілізованою, європейською, чистою. Водночас в основі будь-якого законодавчого акта має бути ґрунтовна аналітика. Лише так впроваджувати зміни працюватимуть та дадуть позитивний результат”, - наголосив заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Євгеній Федоренко. 

Заступник Міністра зауважив, що Міндовкілля відкрите до співпраці та діалогу з усіма потенційними партнерами, які прагнуть впроваджувати якісні зміни в країні та дбати про українське довкілля.

Інформацію підготовлено за матеріалами сектору з питань екології з використанням інтернет джерел та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux