Головна  →  Оголошення  →  29 листопада 2022

У Києві створено Консультаційний центр, який допомагає сім’ям із дітьми вирішувати проблеми незаконної депортації і перетину державного кордону

У Києві створено Консультаційний центр, який надає допомогу сім’ям із дітьми у зв’язку із незаконною депортацією, а також значною кількістю проблем, що виникають у них під час перетину державного кордону. 

Консультаційний центр діє на базі Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за принципом «єдиного вікна» і надає роз’яснення щодо можливих шляхів повернення дитини або сімей із дітьми на територію України, отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізації, якщо документ отриманий на непідконтрольній території, отримання гуманітарної допомоги, встановлення контакту з дитиною, яку вивіз один із батьків за кордон, заповнення форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали травмувань внаслідок війни тощо. Так само, сюди можна звернутись, якщо ви знайшли дитину без супроводу дорослих або вам відомі факти депортації дитини. 

Як повідомляє Міністерство соціальної політики, із початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації внаслідок війни загинули 430 дітей, 828 отримали поранення, а ще сотні – незаконно депортували. Крім того, мільйони сімей із дітьми, які були вимушені виїхати з України, стикнулись із чималою кількістю проблем, пов’язаних із перетином державного кордону, отриманням і продовженням документів, поверненням дитини тощо.

Консультаційний центр, де допомагають українським родинам вирішувати ці питання, розташовано за адресою: 01008, Київ, вулиця Інститутська, 21/8. Графік роботи: із понеділка до четверга – 09:00-13:00, 13:45-18:00, у пʼятницю – з 09:00-13:00, 13:45-17:00, субота, неділя – вихідні дні.

Звернутися можна і онлайн: 0800-50-17-20 (безкоштовно в межах України), 044-299-74-08 (для дзвінків із-за кордону), [email protected]

Додатково також консультують через портал «Діти війни».

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку