Головна  →  Новини  →  16 травня 2023

Відбулось відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Відбулось відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Національно-патріотичне та військово-спортивне виховання учнівської молоді на основі історичних та військових традицій Українського козацтва є одним із пріоритетних завдань сучасної освіти.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є важливою складовою системи національно-патріотичного виховання, мета якої плекати нову генерацію українців, лицарів захисту української Держави.

Сьогодні в спеціалізованій школі №120 стартував I (районний) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).  На шикуванні були присутні почесні гості: керівник Дніпровської райдержадміністрації Павло Бабій, заступниця голови РДА Олена Шевченко, керівник апарату райдержадміністрації Ігор Ластовецький, заступник начальника Дніпровського районного у м. Києві ТЦК та СП Андрій Франко, начальник Штабу спецпідрозділу ЗСУ «Хорт» Віталій Вареня, начальниця районного Управління освіти Наталія Іваніна, директори та заступники директорів закладів освіти Дніпровського району.

Павло Бабій, звертаючись до присутніх, привітав молодь з відкриттям військово-патріотичного змагання, побажав всім учасникам удачі на цьому етапі та переможцям у наступному.

Учасники змагання вшанували пам’ять загиблих воїнів, поклавши квіти до меморіального знаку «Борцям за волю та незалежність Соборної України». Крім того хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів та мирних жителів, які загинули у війні з російськими окупантами.

«Участь у Всеукраїнській грі «Сокіл» («Джура») – це шлях свідомого опанування лицарськими і демократичними традиціями українського народу, виховання духовно та фізично розвиненого покоління, підготовки молоді до творчої праці, військової служби та захисту України», –  відзначив Павло Миколайович.

Під урочистий Козацький марш, який виконали вихованці Дитячо-юнацької хореографічної студії «Щасливе дитинство», зайшли на урочистості 22 рої (команди закладів освіти Дніпровського району). Польовий отаман прийняв рапорти ройових кожної із команд та здав рапорт про готовність команд до гри начальнику штабу районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), начальнику Управління освіти Наталії Іваніні.

Учасники військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») розбивши намети та облаштувавши табірний побут на базі Центру дитячо-юнацької творчості Дніпровського району, розпочали змагання, які включають подолання смуги перешкод, стройову підготовку, стрільбу з пневматичної зброї тощо.

Юні джури змагатимуться у 8 змагальних комплексах:

  • «Таборування»;
  • «Впоряд»;
  • Туристична «Смуга перешкод»;
  • Метання тенісного м’яча в ціль;
  • «Відун»;
  • «Рятівник» (основи домедичної допомоги та орієнтування на місцевості);
  • «Перетягування линви»;
  • «Стрільба з пневматичної гвинтівки» (для старшої та середньої вікової категорії за окремим графіком на базі НВК №141 «ОРТ»).

Відзначимо, що переможці цих змагань представлятимуть Дніпровський район на міському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької гри.

Довідково.

Дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)проводиться у формі таборування, рої розміщуються у польових умовах у вказаних таборовою старшиною місцях. Рої повинні мати все необхідне спорядження для організації польового табору: намети, запас питної води, спорядження, необхідне для участі у  змаганнях та конкурсах згідно з умовами їх проведення.

Учасники:

До участі у І етап гри «Сокіл» («Джура») допускаються рої з числа учнів закладів освіти Дніпровського району м. Києва, які навчаються в одному закладі освіти.

Гра проводиться у трьох вікових категоріях:

  • старша – 15-17 років
  • середня – 11-14 років
  • молодша – 6-10 років

Склад рою у кожній віковій категорії – 10 осіб, у тому числі 8 учнів (не менше 2-х осіб протилежної статі) та двох педагогічних працівників (керівник та заступник керівника рою). У кожному рої серед учнів обирається ройовий.

Під час проведення І етапу гри «Сокіл» («Джура») заборонено змінювати склад рою.

Інформацію підготовлено відділом зпитань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку