Головна  →  Новини  →  30 травня 2023

Колегія: підведено підсумки проведення весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Дніпровського району

Колегія: підведено підсумки проведення весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Дніпровського району

Сьогодні під головуванням керівника Дніпровського району Павла Бабія відбулося засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації. На якому підвели підсумки весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Дніпровського району столиці. Про це йшлося в доповідях керівників відділів контролю за благоустроєм та культури, Управління освіти, а також комунальних підприємств.

Валентина Таргоній, в.о. начальника відділу контролю за благоустроєм, поінформувала присутніх, що весняний місячник з благоустрою розпочався 1 квітня. Впродовж місяця в районі проведено 43 толоки, як на землях загального користування так і на балансових територіях комунальних підприємств району.

Доповідачка зауважила, що до весняного прибирання території Дніпровського району, окрім співробітників структурних підрозділів райдержадміністрації, долучилися й представники підприємств та мешканці району. Загалом до робіт з весняного місячника з благоустрою було залучено 4754 особи.

В період з 1 квітня по 1 травня вивезено 1000 м³ сміття, висаджено 230 дерев, здійснено кронування 1795 дерев та 1030 кущів, відновлено 100 пристовбурових лунок, відремонтовано 141 дитячий та 86 спортивних майданчиків. Очищено 117 житлових будинків, споруд та теплопунктів від написів та графіті.

Організовано та забезпечено вивезення на утилізацію більше 1200 автомобільних шин з території Дніпровського району.

Крім того під час проведення весняного місячника з благоустрою прибрано 25 об’єктів стихійної торгівлі, складено 23 адміністративні протоколи за ст. 152 КУпАП та видано 165 приписів.

Окремо доповідачка повідомили, що станом на 22.05.2023 на території району налічується 180 аварійних розриттів. В період квітня-травня відновлено благоустрій на 90 об’єктах.

Наприкінці свого виступу Валентина Таргоній зазначила, що загалом за 2023 рік працівниками відділу контролю за благоустроєм за порушення Правил благоустрою м. Києва складено 93 адмінпротоколи та видано 857 приписів.

Директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Іван Красний доповнив виступ інформацією про роботу підприємства. Зокрема, під час весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану працівниками підприємства було прибрано:

  • 23 локації стихійних сміттєзвалищ;
  • очищено, зафарбовано 80 будівель і споруд від графіті;
  • прибрано та вивезено 127 м³ сміття;
  • видалено омелу на 56 деревах;
  • видалено та кроновано 101 сухостійне дерево;
  • висаджено 79 дерев та 517 кущів;
  • обкопано 1005 дерев та 1201 кущ;
  • відремонтовано 404 п/м огорожі зелених зон;
  • відремонтовано 33 лави для відпочинку;
  • облаштовано огорожею на накриттям контейнерний майданчик по вул. Червоноткацькій, 17;
  • очищено 615 зливоприймачів та 174 оглядові колодязі;
  • наведено лад на: 468 дитячих та 145 спортивних майданчиках, прибудинкових територіях, у дворах та інших територіях;
  • прибрано залишки бетонних блоків фортифікаційних споруд, металеві їжаки та мішки з піском.

Доповідач звернув увагу присутніх на тому, що протягом 2016-2022 рр. Київрадою було прийнято більше 80 рішень щодо земельним ділянкам статусу скверу на території Дніпровського району, Станом на 24 травня Ко «Київзеленбуд» не здійснено жодних організаційно-правових заходів стосовно благоустрою земельних ділянок, тому фактично територія цих скверів на сьогоднішній день не утримується та не обслуговується.

Про підсумки роботи КП УЗН Дніпровського району під час місячника з благоустрою доповів керівник підприємства Євген Ковшун. Працівниками підприємства було висаджено 110 дерев та 1439 кущів, відновлено газон загальною площею 1 га, відремонтовано 28 лав та встановлено 5 нових, встановлено 5 нових сміттєвих урн, відремонтовано  5 дитячих та 1 спортивний майданчики, ліквідовано 4 сміттєзвалища.

За звітний період КП видалено 49 сухостійних дерев, обрізано омелу на 75 деревах, здійснено санітарну обрізку 200 дерев, на 3350 кущах проведено формувальну та санітарну обрізку. Виконано роботи з вивезення 65 т опалого листя та прибирання 1258 га зелених зон.

Окрім того, під час проведення весняних толок, висаджено 71 дерево, вивезено 240 автопокришок та вивезено 75 т негабаритного сміття.

Задля збереження зеленої зони від паркування приватного автотранспорту підприємством встановлено близько 200 дерев’яних стовпчиків. Водночас відновлено спільні рейди з Інспекцією з паркування для накладання штрафів на власників автотранспорту, які паркуються на зеленій зоні.

Начальник КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автошляхів та споруд на них Дніпровського району м. Києва» Сергій Бойко повідомив членів Колегії про роботу підприємства з прибирання й впорядкування вулиці і доріг району.

Про підсумки проведення весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Дніпровського району також доповіли керівники районних Управління освіти Наталія Іваніна та відділу культури Оксана Мерінова.

Наприкінці засідання Колегії керівник Дніпровської райдержадміністрації Павло Бабій вкотре нагадав присутнім на обов’язковому слідувані до укриття під час сигналу «Повітряної тривоги».

На завершення засідання Пало Бабій надав відповідні протокольні доручення.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку