Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Опубліковано 30 липня 2023 року о 10:23

Cьогодні, 30 липня, у світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році для підвищення поінформованості громадськості про цю проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів людей, які потерпіли від цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

У країнах Європи понад 140 тис. осіб потрапляють у ситуації, пов’язані з насильством та сексуальною експлуатацією, кожну сьому постраждалу від торгівлі людьми особу використовували для зайняття проституцією. В Україні за 30 років від торгівлі людьми в Україні постраждали близько 300 тис. осіб. 

Протягом цього тижня Мінсоцполітики долучилося до всесвітньої інформаційної кампанії: ми надали серію рекомендацій про те, як розпізнати потерпілих від торгівлі людьми та допомогти їм.

Зокрема, ми наводили поради для батьків для безпеки їхніх дітей онлайн  та розповідали про те, як розпізнати сексуальну й трудову експлуатацію , як перcоналу готелів розпізнати ситуації торгівлі людьми як водії таксі можуть допомогти в протидії цьому злу  та як діяти лікарю у разі підозри, що його пацієнти є потерпілими від торгівлі людьми .

Крім того, Мінсоцполітики підтримало важливу соціальну ініціативу Міжнародної організації з міграції (МОМ): протягом наступного місяця один із поїздів київського метрополітену інформуватиме про тривожні сигнали експлуатації людей – кожен із вагонів розкаже окрему історію, пов’язану з трудовою чи сексуальною експлуатацією, примусовим дитячим жебрацтвом.

Нагадаємо, торгівля людьми — це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або з застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи. Особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутись до суб'єкта надання адміністративної послуги за допомогою.

Важливо! Якщо вам відомо про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за такими номерами:

102 – поліція

1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

527 – Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

112 – служба екстреної допомоги в ЄС

0 800 213 103 – Контакт-центр системи безоплатної правової допомоги

0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 – Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 Національна дитяча гаряча лінія

1545 (обрати цифру 3) – Урядова консультаційна лінія з питань безпеки дітей в Інтернеті

За інформацією msp.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux